Primăria Rovinari licitează locurile de parcare

Fiecare rovinărean care solicită un loc de parcare pe raza localităţii trebuie să scoată din buzunar suma de 120 de lei pentru un an. Aceeaşi sumă este achitată în prezent şi de către târgujieni. Dacă în Târgu-Jiu preţul este stabilit, la Rovinari câştigă cine dă mai mult, parcările mai mult solicitate fiind licitate.

Conform hotărârii luate de Consiliul Local al Primăriei din Rovinari, au fost scoase spre închiriere locuri de parcare pentru cetăţenii domiciliaţi pe raza localităţii, care posedă autovehicule ce nu depăşesc greutatea de 3,5 tone. Pentru fiecare dintre aceste spaţii se achită suma de 120 de lei,  pentru un an de folosinţă şi 10 lei pentru o perioadă de 30 de zile, asta în cazul în care nu există mai mulţi solicitanţi pentru acelaşi loc de parcare.

„Am executat mai multe parcări pentru a rezolva problema maşinilor care sunt parcate pe trotuare şi pe străzi şi pentru a creşte veniturile bugetului local. S-au stabilit aceste sume prin Consiliul Local, în urma unei analize efectuate înaintea luării acestei hotărâri, am luat în calcul sumele propuse şi am considerat că aceşti 120 de lei nu reprezintă o sumă mare, dat fiind faptul că ne aflăm într-o perioadă de criză. Suntem în faza de preluare a solicitărilor”, a precizat Constantin Podaru, administratorul Primăriei Rovinari.

Atunci când numărul solicitanţilor va depăşi pe cel al locurilor de parcare, rovinărenii se vor vedea nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru un loc de parcare. „În zonele unde sunt mai mulţi solicitanţi pentru locurile de parcare, aceştia vor licita între ei, iar locul de parcare i se va atribui persoanei care va licita preţul cel mai mare. Procedura de atribuire se va organiza nominal pentru fiecare loc de parcare situat în parcarea de reşedinţă”, a spus administratorul Primăriei Rovinari.

Aceiaşi taxă de închiriere a unui loc de parcare o achită şi locuitorii Municipiului Târgu Jiu. „Am stabilit o taxă de 10 lei pe lună, respectiv 120 de lei pe an pentru un loc de parcare. Beneficiarii pot achita aceste sume şi în tranşe, iar contractul se încheie la Direcţia Publică de Patrimoniu. Pentru cea de-a doua maşină se întocmeşte licitaţie”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Singurele persoane din Rovinari care beneficiază de gratuitate la parcarea de reşedinţă sunt persoanele cu handicap, dar şi acestea sunt acordate în limita posibilităţilor. 

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: