Blocurile ANL, ameninţate cu debranşarea

Blocurile construite de către Agenţia Naţională a Locuinţei din Târgu Jiu înregistrează datorii la plata facturilor către furnizorul regional de apă. Debitele restante încă din luna martie ajung la valoarea de 25 de milioane de lei vechi. Dacă acestea nu vor fi achitate în termen de doua zile, locatarii vor rămâne fără apă.

Asociaţia de locatari nr. 4 ANL are de achitat o datorie către ApaRegio de aproximativ 25 de milioane de lei vechi. Reprezentanţii operatorului regional de furnizare a apei declară că vor trece la debranşări dacă locatarii nu achită suma restantă în decursul acestei zile.

„ Această asociaţie avea facturi neachitate din luna februarie. Între timp au fost recuperaţi până în luna martie. Noi am trimis somaţie, suma restantă de aproximativ 25 de milioane nu a fost achitată şi am decis ca mâine să efectuăm debranşarea dacă nu îşi achită măcar jumătate din creanţe”, a ţinut să precizeze Tiberiu Albu, director comercial ApaRegio

Administratorul Asociaţiei 4 ANL susţine că va încerca să adune sumele restante de la locatarii rău-platnici pentru a evita debranşarea. „Avem un restanţier cu suma de 40 de milioane de lei vechi, cu tot cu penalităţi, nu a plătit de un an de zile. Atâta timp cât astfel de persoane nu îşi achită datoriile, toţi locatarii vor suporta consecinţele. Am discutat cu ei şi aştept să văd dacă voi reuşi să strâng banii, astfel încât să nu fim debranşaţi de la apă” a declarat Adela Vlădoiu, administratorul Asociaţiei 4 ANL.

Operatorul regional de furnizare a apei are de recuperat de la târgujieni aproximativ 400 de milioane de lei vechi. În momentul de faţă debranşate fiind asociaţiile de locatari 80, 66 şi 14.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: