Primăria Săcelu are şi luna aceasta conturile blocate

Primăria Săcelu se confruntă în continuare cu probleme financiare. La fel ca şi luna trecută, Trezoreria i-a blocat conturile pe tot ceea ce înseamnă sume defalcate din TVA din cauza faptului că nu şi-a redus datoriile învechite cu 5%, aşa cum prevede legea. La nivelul judeţului se înregistrează totuşi o scădere a datoriilor mai vechi de 90 de zile la primării, asta pentru că s-au mai alocat din sumele restante aferente proiectelor finanţate din bani guvernamentali.

Practic, primăria Săcelu are conturile blocate şi nu mai poate face plăţi decât din bugetul propriu încă de la începutul lunii trecute. Acum datoriile învechite pe care le înregistrează se ridică la circa 1.000.000 de lei, şi, pentru că nu şi-a diminuat arieratele faţă de soldul lunii precedente, s-au blocat sumele cuvenite pentru echilibrare. Primăria a solicitat să plătească suma necesară deblocării, şi, urmare a plăţii, care ar trebui să se facă săptămâna viitoare, nu vor mai exista probleme de blocaj, spun reprezentanţii Trezoreriei Gorj. „În această lună, o singură unitate administrativ teritorială este blocată, este vorba de comuna Săcelu, care trebuie să diminueze arieratele faţă de soldul lunii precedente. Deja s-a făcut de către comună solicitarea pentru suma de 87.000 lei ca să se efectueze plata arieratelor şi cred că săptămâna viitoare se va debloca de la plată”, a declarat Gheorghe Paraschiv, trezorier şef în cadrul Trezoreriei Gorj.  

Arieratele totale înregistrate de unităţile administrativ teritoriale de la nivelul judeţului Gorj se ridică la suma de 10.152.000 lei, din care, 5.028.000 lei sunt aferente programelor naţionale, iar diferenţa reprezintă arierate proprii.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: