Primăria Târgu Jiu  ar dori să ia brandul Pandurii  

Directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț, fost portar echipei de fotbal Pandurii, dar şi fost conducător al clubului, le recomandă autorităţilor locale să ia brandul Pandurii. Şi primarul Marcel Romanescu este de părere că brandul Pandurii ar trebuie recuperat de primărie.

Directorul Robert Bălăeţ consideră că Primăria și Consiliul Județean Gorj trebuie să se implice pentru a prelua brandul Pandurii, în cazul echipa va intra în faliment și toate bunurile vor fi scoase la vânzare de către lichidator. „În mod normal, dacă se ajunge la faliment, atunci mingea ar fi clar la Primărie şi la Consiliul Judeţean să cumpere acest brand. Pentru că s-au mai întâmplat cazuri şi la Piteşti, cu FC Argeş, unde primăria a cumpărat brandul de la lichidator şi a făcut o altă echipă cu acelaşi nume. Eu nu cred că oraşul Târgu Jiu va pierde acest brand în favoarea altcuiva, nu poate să vină un chinez sau japonez sa îl cumpere. De ce să nu cumpere brandul primăria şi să rămână al oraşului?”, a spus Bălăeţ la Radio Târgu Jiu.

Primarul Marcel Romanescu l-a completat cu aceeaşi idee pe care, de altfel, a propus-o din 2017: „În condiţiile în care se va ajunge la o astfel de situaţie am discutat acest lucru cu toţi factorii de decizie încă din 2017. Mă gândeam, la momentul acela, că puteam crea o altă entitate, sub brandul Pandurii Târgu Jiu, la care să fim toţi cumva asociaţi, dar o entitate curată. Nu mă voi asocia niciodată lângă cineva, în condiţiile în care ştiu că există o datorie istorică pe care e foarte greu să o poată acoperi cineva. Dar eu am o obligaţie morală ca, în momentul în care acest club nu va mai exista în condiţiile legii, într-o situaţie aşa cum a existat anterior, să intervin şi să încercăm să recuperăm acest brand, de către autoritatea publică locală”.

Brandul Pandurii şi palmaresul echipei de fotbal aparţin acum clubului Pandurii Târgu Jiu care evoluează în Liga 2. Echipa de fotbal nu mai este însă susţinută de nici o autoritate locală de mai bine de cinci ani, în 2016 clubul intrând în insolvenţă tocmai pentru că în acel an nimeni nu a mai finanţat echipa. După cum cei de la Pandurii au dovedit în instanţă, nimeni nu a mai finanţat clubul de fotbal Pandurii nici în anii anteriori insolvenţei, 2014  şi 2015, clubul câştigând în instanţă banii cu care echipa trebuia finanţată în acea perioadă. Între 2014 şi 2016 cei care au condus clubul Pandurii au semnat contracte mari cu jucătorii şi antrenorii dar nu le-au mai plătit, angajând în acelaşi timp un personal numeros de care Pandurii nu avea nevoie şi care a ridicat foarte mult datoria clubului la intrarea în insolvenţă.

Galerie foto


Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: