Condescu: Suntem pregătiți și pentru Liga a 3-a

Fostul preşedinte al echipei Pandurii Târgu Jiu nu crede că echipa ar fi ajuns în  starea de insolvenţă  dacă el nu ar fi făcut un pas în spate la începutul anului  2014. Marin Condescu a considerat mereu introducerea clubului în insolvenţă ca fiind nejustifictă, pentru că Pandurii avea bani de încasat de la membrii asociaţi.

Marin Condescu a lăsat Pandurii Târgu Jiu în anul 2014, la mijlocul lunii ianuarie, când a demisionat de la conducerea echipei pentru a nu afecta imaginea clubului şi pentru a-şi demonstra apoi nevinovăţia în faţa instanţelor, în  procesele care i s-au intentat.

Privind înapoi acum către perioada în care a lipsit de la Pandurii şi în care echipa a ajuns în pragul falimentului, Condescu spune că, dacă nu era nevoit să facă un pas în spate, Pandurii nu ajungea în situația de acum. „Sub nicio formă echipa nu ar fi ajuns în această situaţie. Nu uitați că, în 2013, jucam în cupele europene, Eric marca eurogoluri pentru Pandurii în meciul cu Fiorentina. Din păcate eu am fost arestat 24 de ore. Nu vreau să discut aici din nou despre acele vremuri, iar apoi am fost nevoit să fac un pas în spate. În viața echipei a apărut și Narcis Răducan, iar el și-a văzut doar interesul. Nu îl condamn că nu a fost trup și suflet pentru Pandurii, dar și-a pus pe cap o pălărie prea mare pentru el și nici el nu a mai reușit să facă față situației. În plus, echipa a intrat și în niște jocuri politice, iar când intri în așa ceva totul se poate întoarce împotriva ta”, a  spus  fostul preşedinte într-un interviu acordat pentru Pro Sport.

Greu de explicat acum este  situaţia  în care Pandurii a ajuns în doar doi ani, în  2016 intrând în insolvenţă, deşi fostul preşedinte a dovedit că lăsase, la începutul lui 2014, conturile clubului pline: ”Ce vă spun acum puteți să verificați, pentru că sunt acte pentru tot ce spun. Am lăsat clubul cu zero lei datorie și cu 4-5 milioane de euro în conturi. Banii ăștia au dispărut atunci, s-au dus, nu știu pe ce, dar, din fericire, i-am găsit tocmai acum. Însă trebuie să așteptăm o hotărâre judecătorească, iar dacă totul este ok, atunci șansele de salvare de la retrogradare vor crește foarte mult. Dacă nu, atunci suntem pregătiți și pentru Liga a 3-a”.

Banii despre care  a vorbit fostul şef de la  Pandurii sunt cotizaţiile cu care s-au angajat că susţin clubul membrii asociaţi, în  perioada 2014- 2017, bani care  nu au mai ajuns la Pandurii, dar pe care clubul i-a câştigat acum în instanţă. Problema este că până la  o decizie definitivă a ultimei instanţe Pandurii nu îşi poate plăti datoriile pentru a i se ridica interdicţia la transferuri aplicată de FRF.

Vizualizări: 2,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: