Taxa de pod de la Sadu, operaţională în două săptămâni

Primarul Constantin Bobaru nu renunţă la ideea de a institui o taxă în valoare de 25 de lei pentru maşinile de mare tonaj care traversează podul Pleşa din localitate. Potrivit primarului, în maxim două săptămâni taxa va deveni operaţională acesta făcând demersuri pentru a introduce energie electrică în zonă şi pentru amenajarea spaţiului. Între timp, cele şase firme care au dat în judecată Consiliul Local aşteaptă decizia judecătorilor.

Cea mai dezbătută taxă din judeţ ar putea deveni reală în maxim două săptămâni, primarul Constantin Bobaru netemându-se de decizia judecătorilor de la Tribunalul Gorj. Acesta a luat deja primele măsuri pentru ca taxa în valoare de 25 de lei să fie încasată în cel mai scurt timp. „Am făcut deja comanda pentru un spaţiu pe care îl vom amplasa acolo. Probabil că în maxim două săptămâni va fi montată bariera, am vorbit deja la Electrica să tragem un circuit electric acolo, am achitat sumele de branşare”, a declarat Constantin Bobaru.

În ceea ce priveşte personalul, la bariera respectivă vor funcţiona doi funcţionari care vor lucra în schimburi şi care vor încasa banii de la maşinile de mare tonaj care trec podul. „Este absolut necesar să avem curent acolo atât pentru barieră cât şi pentru cei doi funcţionari mai ales pentru că vor lucra în schimburi. În maxim două săptămâni este operaţională. Ea a fost aprobată şi trebuie pusă în aplicare, restul rămâne de văzut”, a declarat Constantin Bobaru.

Taxa a fost aprobată în şedinţă de Consiliu Local însă a atras după sine nemulţumirea firmelor care transportă piatră de la carierele din zonă astfel încât au atacat-o în instanţă. În prezent se aşteaptă decizia judecătorilor.

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: