Prefectul Andrei nu a autorizat recepţia reţelei de apă de la Turcineşti

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei a dat peste cap planul primarului din Turcineşti. Recepţia lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă a comunei nu poate fi făcută aşa cum intenţiona primarul Vasile Gogălniceanu întrucât comisia constituită să facă acest lucru este ilegală. Primarul din Turcineşti va fi chemat în instanţă dacă nu va forma o altă comisie de recepţie.

Primarul comunei Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, a dat dispoziţie ca o comisie formată din trei reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, inginerul de la urbanism din cadrul primăriei şi viceprimarul din localitate, Dumitru Modrea, să facă recepţia lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă a comunei. „Lucrările au fost finalizate în urmă cu două săptămâni, este normal să facem recepţia pentru ca Direcţia de Sănătate Publică să poată elibera buletinul de analize. Ţin să precizez faptul că apa are analizele bune din punct de vedere bacteriologic. Eu sunt sigur că vom face recepţia lucrărilor chiar dacă avem în continuare piedici”, a precizat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Localnicii nu ţin cont de atenţionările celor de la Direcţia de Sănătate Publică şi consumă apă netratată de la cişmelele stradale. Reţeaua de alimentare cu apă a comunei Turcineşti a costat circa 30 de miliarde de lei vechi, fonduri guvernamentale.

Consilierii locali împiedică recepţia lucrărilor

Consilierii locali din Turcineşti nu sunt de acord să se facă recepţia lucrării deoarece apa care va curge la robinetele oamenilor nu este potabilă întrucât puţul de alimentare cu apă a comunei nu are adâncimea corespunzătoare. „S-a comis din nou o ilegalitate. Din comisia de recepţie trebuia să facă parte şi trei consilieri locali, există hotărâre de consiliu local care ne dă dreptul să facem parte din această comisie. Am sesizat Prefectura despre această situaţie, am făcut reclamaţie împotriva primarului Gogălniceanu pentru că nu e normal”, a precizat consilierul Ion Şerbu.

Andrei: „Edilul din Turcineşti va fi acţionat în instanţă”

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a dat curs reclamaţiei venite din partea consilierului. „Acea comisie nu este legală. Potrivit legii trebuia să fie formată din cel puţin şapte membri şi trebuia să fie incluşi şi o parte din consilierii locali. Am trimis o adresă la primăria Turcineşti prin care le-am solicitat revocarea dispoziţiei şi formarea unei alte comisii. Dacă nu se va face acest lucru, edilul din Turcineşti va fi acţionat în instanţă”, a spus Liviu Andrei, prefectul Judeţului Gorj.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: