Primăria Târgu Jiu a preluat terenurile şi clădirile fostei Unităţi Militare

Primăria Târgu Jiu a făcut rost de încă 12 hectare de teren pentru construirea de locuinţe sociale şi ANL. Acest lucru a fost posibil prin preluarea clădirilor şi imobilelor care au aparţinut fostei Unităţi Militare. Documentele au fost perfectate în urmă cu câteva zile, iar municipalitatea se obligă ca în termen de 5 ani să-şi ducă la îndeplinire obiectivele propuse.

Terenurile fostei unităţi militare din Târgu Jiu vor fi folosite pentru construirea de locuinţe sociale şi locuinţe ANL. Municipalitatea intenţionează să realizeze peste 200 de locuinţe în zonele Narciselor şi Vădeni-Turcineşti. Potrivit înţelegerii cu Ministerul Apărării Naţionale, un procent de 30% din unităţile locative construite pe aceste terenuri vor fi atribuite cadrelor militare de la Garnizoana Târgu Jiu. Primăria a preluat 12 hectare de teren în urmă cu aproximativ o săptămână. “Acum o săptămână am preluat, cu proces verbal, o suprafaţă de 12 hectare, ce a aparţinut Unităţii Militare, cu destinaţia clară de a construi locuinţe. Vom construi locuinţe sociale şi locuinţe tip ANL. Vom promova cu susţinerea Ministerului Apărării Naţionale construirea de locuinţe ANL pentru a fi repartizate cadrelor militare”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Pe lângă construirea de locuinţe, imobilul Cazarma 1059, compus din construcţii şi teren aferent, va deservi şi pentru alte obiective sociale: staţie tratare apă, drumuri de acces, reţele de utilităţi publice, grădiniţă şi spaţii de agrement. Pentru realizarea acestor obiective, municipalitatea are la dispoziţie o perioadă de 5 ani.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: