Primăria Târgu Jiu, datoare la firma Succes

Primăria Municipiului Târgu Jiu a fost obligată de instanța de judecată să plătească aproape un miliard companiei Succes Nic Com după ce a uitat să mai plătească merele distribuite școlarilor anul trecut. Compania condusă de Nicu Sarcină a dat în judecată primăria la începutul anului 2012 și a câștigat, instanța dând soluție favorabilă pentru Succes la începutul lunii mai. Cert este că acest program destinat școlarilor trebuia finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură Gorj. Acest lucru nu s-a întâmplat iar acum primăria trebuie să scoată din buzunare aproape un miliard pentru merele școlarilor. ”Sentința nr.64 din data de 9.05.2012 obligă Municipiul Târgu Jiu la plata sumei de 93.639, 07 lei, reprezentând preț și penalități”, se arată pe site-ul instanței de judecată.

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu au declarat ieri că suma va fi achitată eșalonat. ”La sentința nr.64 din 9 mai, primăria Târgu Jiu nu a mai făcut recurs. Suma respectivă intră la plată eșalonat ca orice altă factură”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Succes Nic Com SRL a câștigat în 2010 licitația privind distribuirea merelor în școli, primăria alocând la vremea respectivă aproape două miliarde de lei vechi pentru achiziționarea merelor. Banii trebuiau recuperați ulterior de la Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură. Fructele au ajuns la aproape 8.000 de copii din clasele I-VIII, valoarea unui măr fiind de 0,3 lei.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: