Primăria Târgu Jiu, lovită de criza mondială

Criza financiară care a lovit economia mondială nu a ocolit nici Primăria Târgu Jiu. Cel puţin aşa susţine Narcisa Cristea, directorul economic al instituţiei, în motivarea pe care a făcut-o pentru rectificarea bugetului local care a avut loc ieri.

Bugetul local al Primăriei Târgu Jiu a fost rectificat ieri cu suma de 3.639.000 RON, adică peste 36 de miliarde de lei vechi. Nu mai puţin de şapte miliarde de lei din această rectificare o reprezintă majorarea dobânzilor pe care primăria trebuie să le plătească pentru creditele contractate. Reamintim că Primăria Târgu Jiu are credite de milioane de euro contractate la Banca Comercială şi Dexia Kommunalkredit, bani care au fost folosiţi pentru reamenajarea centrului municipiului, dar şi pentru nocturna de la stadion. Narcisa Cristea a explicat în referatul prezentat consilierilor locali că dobânzile au crescut din cauza crizei mondiale. „Fenomenele financiare nefavorabile cu care se confruntă economia mondială, în general, şi cea naţională, în special, au condus la creşterea indicilor care stau la baza calculului dobânzilor la creditele contractate“, se arată în referatul semnat de Narcisa Cristea.

Consiliul Local a pus în discuţie şi modificarea listei cu obiectivele de investiţii pe anul 2008. Din listă se remarcă faptul că primăria a renunţat în acest an la foarte multe investiţii în canalizare şi alimentări cu apă. A renunţat de asemenea la achiziţionarea unui sediu pentru Direcţia de Servicii Publice. În schimb, a alocat un miliard de lei pentru restaurarea mausoleului „Ecaterina Teodoroiu“ din centrul municipiului, distrus în ultimele săptămâni din cauza lucrărilor de reamenajare. În anul 2008 era prevăzută şi începerea lucrărilor la parcările supraetajate din Piaţa Centrală şi Str. General Magheru, dar sumele alocate au fost „tăiate“ la rectificarea de buget.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: