Primăria Tismana, acuzată de lipsă de transparenţă la licitaţii

Administratorul unei societăți comerciale acuză Primăria Tismana că nu dă dovadă de transparență în organizarea licitațiilor. Ion Dogaru susține că sunt anunțate licitațiile cu câteva zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor și cei interesați nu au timpul necesar să întocmească dosarul. Mai mult decât atât, nici site-ul primăriei nu funcționează în momentul în care sunt anunțate licitațiile. Primarul din Tismana susține că a început demersurile necesare pentru rezolvarea problemei legată de site, însă spune că licitațiile au fost organizate conform legii.

Administratorul gorjean susține că licitațiile organizate de Primăria Tismana nu sunt anunțate la timp, iar de cele mai multe ori site-ul nu funcționează. Din acest motiv, bărbatul se plânge că nu a putut participa la multe licitații organizate de autoritățile locale din Tismana. „Eu l-am sesizat pe domnul primar din Tismana că site-ul primăriei, unde sunt anunțate licitațiile, este blocat în scopul cenzurării licitațiilor publice în interesul anumitor firme. Din ce am discutat cu primarul mi-am dat seama că nici el nu știa de această problemă. Mai mult decât atât, anunțurile de licitații se fac cu câteva zile înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor și în această situație nu pot participa decât firmele care știu de licitație și au dosarele pregătite. Vreau să vă spun că certificatul fiscal se eliberează în minim 15 zile, iar conform site-ului de la primărie trebuie să depunem ofertele în maxim 7 zile. De exemplu, este un anunț de licitație pe site care are număr de înregistrare din data de 10.09.2013, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor era 14.08.2013. Este imposibil așa ceva.”, a precizat Ion Dogaru.

Primarul a făcut demersuri pentru a rezolva problema site-ului

Primarul din Orașul Tismana a aflat că sunt probleme cu site-ul instituției și a făcut deja demersuri pentru rezolvarea problemei. Mai mult, Marian Slivilescu susține că licitațiile au fost organizate cu respectarea legislației. „Am luat legătura cu angajații primăriei care se ocupă de site și am înțeles că sunt probleme și am luat legătura cu firma care administrează site-ul pentru a le rezolva. Vreau să vă spun că în ceea ce privește licitațiile, noi le-am organizat conform legislației în vigoare. Am vrut ca totul să fie transparent, mai ales că înainte de venirea mea la primărie nu era publicată nicio licitație pe site”, a precizat Marian Slivilescu.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: