Primăria Turcineşti a plătit lucrări nerealizate

Senatorul Ion Ruşeţ îi cere ministrului Vasile Blaga o anchetă în privinţa modului în care au fost realizate lucrările pentru aducţiunea cu apă de la Turcineşti, lucrări considerate de proastă calitate şi plătite cu bani de la Guvern. Parlamentarul PDL i-a adresat o interpelare ministrului administraţiei şi internelor, prin care cere să i se precizeze măsurile luate pentru stabilirea cu exactitate a modului în care au fost folosiţi banii publici.

Conform interpelării lui Ruşeţ, Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru aducţiunea de apă, firma Pres Sanitas din Târgu Jiu câştigând licitaţia cu 2,9 milioane lei, sumă pe lângă care a mai solicitat 1,1 milioane lei, lucrările fiind subcontractate la Constnuc 2002 SRL, tot din municipiu. Senatorul afirmă că lucrările sunt de proastă calitate, în susţinerea afirmaţiilor sale fiind prezentate şi rezultate ale controalelor făcute de Inspecţia în Construcţii, care, în vară, a dispus oprirea lucrărilor.

 Alţi bani de la buget aruncaţi

"Inspecţia în Construcţii Gorj a constatat multe nereguli cu privire la execuţia lucrării. Pe data 09 iunie 2009 a luat măsura de sistare a lucrărilor, în baza unui proces-verbal, până când deficienţele vor fi remediate. În respectivul act nu se precizează un termen de remediere, iar până în prezent nu există un alt document al Inspecţiei în Construcţii în care să se menţioneze că neregulile constatate au fost remediate. Constructorul a ignorat această hotărâre şi a decis să continue lucrarea, aspect care se poate constata din situaţiile de lucrări depuse pe toată perioada lunii iunie. În prezent lucrarea de aducţiune a apei în comuna Turcineşti este sistată, iar constructorul aşteaptă suplimentarea de fonduri, depunând, deja, mai multe documente de justificare a sumei, prin apariţia unor lucrări neprevăzute", spune senatorul în interpelarea sa.

Primăria Turcineşti a plătit lucrări neefectuate şi materiale nefolosite în realizarea aducţiunii, senatorul precizând că tubulatura din oţel filetat din puţul de forare a fost înlocuită cu una din PVC, deşi banii au fost achitaţi pentru oţel filetat. Ion Ruşeţ a cerut intervenţia ministrului Vasile Blaga şi pentru că firma de construcţii a continuat să realizeze din lucrări după ce Inspecţia în Construcţii a dispus oprirea acestora, iar, recent, firma respectivă a solicitat plata unor noi sume de bani pentru lucrările făcute, investiţia nefiind finalizată deşi trebuia să fie gata de pe 10 august.

"Trebuie menţionat faptul că firma câştigătoare a licitaţiei a subcontractat lucrarea societăţii Constnuc 2002, tot din Târgu-Jiu. În ciuda fondurilor mari alocate pentru executarea lucrărilor se pot constata o serie de nereguli, lucrarea nerespectând regulile impuse de proiect. Astfel, puţul forat pentru aducţiune, nu are adâncimea de 300 de metri, aşa cum este prevăzut în proiect, lucru care va duce la scăderea debitului de apă; materialele cu care s-a realizat lucrarea sunt cu mult mai proaste şi mai ieftine, decât cele prevăzute în situaţia de lucrări cum ar fi, de exemplu, tubulatura din puţ care este din P.V.C. în loc de oţel filetat, deşi Primăria Turcineşti a achitat suma aferentă preţului de metal. În plus, constructorul a mai încasat bani şi pentru o altă lucrare pe care nu a realizat-o: parapeţii şi podeţele de trecere nu au fost construite, deşi în situaţia de lucrări apare ca lucrare decontată", mai afirmă Ruşeţ, care, în următoarele săptămâni trebuie să primească răspunsul solicitat lui Blaga.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: