Hanu: 100 de elevi bolnavi de gripă porcină? Nu e treaba mea!

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, ignoră avertizările medicului Mihai Moisescu privind existenţa unor suspiciuni de gripă porcină la zeci de elevi din oraş. Mihai Moisescu, preşedintele Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, a declarat la postul de televiziune Gorj Tv în cadrul emisiunii „Provocare la Adevăr“ că aproximativ 100 de elevi din oraşul Motru sunt suspecţi de gripă porcină. Acesta spune că a anunţat primarul oraşului, Dorin Hanu, dar şi pe cei de la Sanepid, însă nimeni nu a luat nicio măsură. Primarul Hanu a explicat că pe el nu-l interesează şi a adăugat că nu se pricepe la „gripa porcină de care suferă animalele“. Cât despre cei de la Direcţia de Sănătate Publică, numărul mare de bolnavi i-a speriat şi nu au luat nicio măsură de frică să nu ia şi ei.

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din judeţul Gorj, susţine că mai mulţi elevi din unităţile de învăţământ din Motru au simptomele asemănătoare cu cele ale noului virus. În prezent, aproximativ 6 copii au fost izolaţi la domiciliu şi îşi urmează tratamentul.

„Eu personal l-am sunat şi pe primarul din Motru, Dorin Hanu, şi mi-a zis că nu e treaba lui. I-am sunat şi pe cei de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, însă fără nici un rezultat. Eu am şase pacienţi, copii pe care i-am izolat la domiciliu. Să nu intre în colectivitate şi să îşi ia tratamentul acasă. Nimeni nu a venit să le facă investigaţii medicale să vadă ce au”, a declarat Moisescu.

100 de copii suspecţi de gripă nouă

Mai mult decât atât, Moisescu susţine că are informaţii de la profesorii din unităţile şcolare care urmăresc zilnic starea de sănătate a elevilor că, aproximativ 100 de copii sunt bolnavi. Totodată în unităţile de învăţământ nu există medici şcolari iar primarul Dorin Hanu nu vrea să angajeze, spune Moisescu. „Profesorii din şcoli îşi urmăresc copii să vadă dacă se simt bine şi dacă sunt la şcoală. Ei m-au informat de faptul că aproximativ 100 de copii au semne de boală şi sunt acasă. Ei nu au nici măcar cabinet şcolar unde să se ducă să-i vadă un medic  care să-şi dea seama dacă este vorba de gripă porcină sau nu, asta pentru că primarul Dorin Hanu, nu vrea să-i angajeze în cadrul primăriei şi să-i plătească pentru medicină şcolară”.

DSP s-a speriat de posibilul număr de bolnavi

Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, afirmă că la nivelul instituţiei sunt angajaţi care asigură permanenţă şi crede că aceştia au intrat în panică şi de aceea nu au mers la Motru să verifice dacă într-adevăr sunt suspecţi de gripă porcină. Ea consideră că este mai bine ca elevii să se prezinte la secţia de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu „La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, noi asigurăm permanenţă şi după ce se termină programul şi probabil că cineva a fost informat cu privire la această situaţie şi s-a creat panica de aceea i-a îndrumat pe aceştia către secţia de boli infecţioase pentru a le fi recoltate probe biologice şi pentru a se stabili dacă este vorba despre noul virus gripal”.

Moisescu nu acceptă ca elevii să fie transportaţi la spital atâta timp cât se poate deplasa cineva din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. „Eu am solicitat să se deplaseze cineva la Motru cu o maşină cu ladă frigorifică cu testele necesare şi să fie investigaţi copii acolo. Cum să duci un grup de o sută de copii la spital. Eu aşa consider că este normal”, spune Moisescu.

Hanu: Nici nu mă interesează

Dorin Hanu, primarul oraşului Motru susţine că nu are informaţii că ar fi suspiciuni de gripă porcină în municipiul pe care-l păstoreşte şi mai mult decât atât, nu este treaba lui. Hanu a făcut totuşi haz de necaz şi a explicat că el nu se pricepe la gripa porcină, de păsări sau de alte animale „Eu nu am niciun fel de informaţie că ar fi suspiciuni de gripă porcină şi nici nu ştiu cine este acest Moisescu, ştiu doar că este medic şi atât. Eu nu sunt indicat să iau măsuri pentru că nu mă pricep la gripa porcină de păsări sau de alte animale. Pe mine nu m-a anunţat nimeni. S-au făcut analize, au venit rezultate se ştie că e gripă porcină? Nu. Atunci nu ştiu nimic şi nici nu mă interesează”, a spus tranşant Hanu.

Primarul a închis prea repede iar ziariştii nu au mai apucat să întrebe dacă a pus la dispoziţia şcolilor materiale dezinfectante şi măşti..

Pentru cultura generală a primarului Dorin Hanu, gripa porcină este un nou virus gripal care a afectat oamenii şi nicidecum animalele, dar dacă acesta identifică populaţia oraşului Motru cu nişte animale nu are decât.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: