Scandal la Turcineşti din cauza alimentării cu apă

Localnicii din Turcineşti vor avea de aşteptat mult şi bine să curgă apă la robinete. Puţul cuprins în proiect a fost forat la o adâncime mult mai mică faţă de cea prevăzută în contract. Lucrările de alimentare cu apă a comunei Turcineşti se ridică la circa 50 de miliarde de lei.

Primarul localităţii dă vina pe constructor, dar, potrivit consilierului local, Ion Şerbu, tocmai el a greşit plătind constructorului peste trei miliarde şi jumătate de lei vechi pentru acest puţ.

„Alţi bani, altă distracţie“

Lucrările de alimentare cu apă a comunei Turcineşti au început în anul 2006 şi trebuiau să fie gata la începutul lunii august a acestui an. Consilierul local, democrat-liberalul Ion Şerbu, a reclamat faptul că apa care va curge la robinete nu va fi potabilă întrucât puţul a fost forat la o adâncime mult prea mică. O firmă de specialitate din Oradea a măsurat ieri adâncimea puţului iar rezultatul a uimit pe toţi cei prezenţi la faţa locului, primar, constructor şi consilierii locali. Puţul are pe hârtie o adâncime de 304 metri iar în realitate este de doar 185 de metri. “Numai primarul este de vină pentru că a plătit constructorul şi inginerul de şantier înainte să se facă recepţia lucrării deşi l-am avertizat de nenumărate ori că puţul este mult mai mic decât prevede contractul, nu m-a ascultat. Acum ce va face, alţi bani altă distracţie şi oamenii stau fără apă”,  spune consilierul local Ion Şerbu.

Primarul Vasile Gogălniceanu dă vina pe constructor. „Constructorul va restitui banii sau va reface puţul. Are două variante, vom hotărî de comun acord care din ele va fi luată în calcul”, spune Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Constructorul neagă

Deşi firma care a efectuat măsurătorile este o firmă cunoscută, care a măsurat şi puţurile din cartierul Drăgoieni, constructorul contestă rezultatul. „Eu vă spun sincer că puţul are 304 metri, s-a măsurat cu fir cu plumb care probabil a rămas agăţat pe undeva aşa că se vor face măsurători cu prăjina şi apoi, dacă rezultatul va fi acelaşi, voi renunţa la lucrare”,  precizează constructorul. Construirea puţului a costat primăria Turcineşti peste trei miliarde şi jumătate de lei vechi iar valoare proiectului de alimentare cu apă a comunei se ridică la 50 de miliarde de lei vechi, bani ce au fost daţi de Guvern cu spijinul subprefectului Marcel Romanescu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: