Primăria Vladimir rebranşată de Electrica, somată de Distrigaz

Primăria Vladimir a intrat în colaps financiar. După ce a fost debranşată de către Electrica pentru o datorie de mai puţin de două milioane de lei vechi, primăria a fost somată şi de către Distrigaz pentru achitarea facturilor de circa 300 de milioane. Edilul local spune că instituţia nu s-a aflat într-o astfel de situaţie de foarte mulţi ani, pe vremea când era viceprimar problemele financiare nefiind atât de mari.

Primăria comunei Vladimir aşteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii august pentru a-şi putea rezolva problemele financiare cu care se confruntă în prezent. Neavând bani pentru a-şi plăti factura la energia electrică, instituţia a fost debranşată pentru o datorie de doar 168 de lei. Edilul local spune că riscă o debranşare şi de la gaze naturale, însă pentru restanţe de 30.000 de lei. “Am intrat în colaps financiar. Nu am avut bani pentru a achita suma de 168 de lei, restanţa la o factură şi ca atare am fost debranşaţi. În urmă cu câteva zile am fost rebranşaţi contra taxei de 255 de lei. De asemenea, am fost somaţi şi de către furnizorul de gaze naturale pentru achitarea facturilor de 30.000 lei. Dacă nu vom face rost de bani riscăm să fim debranşaţi, iar sezonul rece să ne găsească fără gaze naturale. Aşteptăm rectificarea bugetară pentru că avem nevoie urgentă de cel puţin o jumătate de miliard de lei vechi pentru a ne putea achita datoriile la utilităţi”, a declarat Marius Vijulan, primarul comunei Vladimir.

Alunecări de teren

Acesta se mai teme şi de faptul că localitatea ar putea fi afectată din nou de alunecări de teren întrucât nu s-a luat nici o măsură pentru consolidarea unui drum care s-a confruntat cu o astfel de problemă şi anul trecut. Ba mai mult, a precizat că nu sunt bani nici măcar pentru publicarea licitaţiei pe SEAP. “Riscăm să ne confruntăm din nou cu alunecări de teren. Drumul nu a fost consolidat până acum şi nici nu sunt şanse pentru a fi consolidat până la venirea iernii. Consolidarea acestuia ar costa circa 10 miliarde de lei vechi, însă nu avem bani nici pentru publicarea licitaţiei pe SEAP”, a menţionat Marius Vijulan. Şi cum toate acestea n-ar fi de ajuns, primăria nu mai poate plăti nici indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu handicap.

SPERANŢE

Problemele cu care se confruntă primarii gorjeni sunt cunoscute de către conducerea judeţului. Mădălina Ciolocoi speră ca lucrurile să intre pe făgaşul normal odată cu rectificarea bugetară din această lună. “Foarte primării din Gorj se află pragul colapsului financiar. Am înţeles că în jurul datelor de 23-24 august va avea loc o rectificare bugetară şi probabil atunci vor putea fi rezolvate problemele. Credem că se vor retrage bani de la investiţii pe infrastructură şi vor fi alocaţi cheltuielilor curente”, a declarat Mădălina Ciolcoi, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: