Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Căsătorie decisă de instanță

O tânără de 17 ani, din orașul Novaci, a cerut, în instanță, să se poată căsători cu iubitul său. Bărbatul este cu zece ani mai mare.

Părinții fetei au fost de acord cu această căsătorie. Cei doi îndrăgostiți locuiesc împreună de aproape un an și în curând vor deveni părinți. Tânăra va împlini 18 ani în luna decembrie.

Potrivit Codului Civil „pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviințarea părinților săi sau, după caz, a tutorelui și cu autorizarea instanței de tutelă în a cărei circumscripție minorul își are domiciliul” .

Judecătoria Novaci a autorizat căsătoria minorei, după ce a constatat că sunt întrunite cerințele legale, respectiv minora a împlinit vârsta de 17 ani, este aptă de căsătorie, iar reprezentanții legali ai minorei și-au dat încuviințarea pentru încheierea mariajului.

În urma deciziei instanței, cei doi tineri își pot uni destinele în fața ofițerului de stare civilă.

Vizualizări: 3,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: