Bătrân în baston, jefuit ziua în amiaza mare. Hoțul, iertat!

Un bătrân de 78 de ani, din județul Gorj, jefuit ziua în amiaza mare, a decis să se împace cu cel care l-a buzunărit. Pensionarul și-a retras plângerea, iar hoțul a scăpat de pedeapsă.

Furtul a avut loc pe 14 august 2019, puțin după ora prânzului. Bătrânul venise în oraș să-și ridice pensia. A scos de la un bancomat, de pe Bd, Ecaterina Teodoroiu, suma de 2.500 de lei.

Pensionarul s-a așezat câteva minute pe o bancă din apropierea ATM-ului, a numărat banii și i-a pus în buzunarul de la piept al cămășii. S-a dus apoi la mașină și, în timp ce deschidea portbagajul, a fost abordat de bărbat de aproape 50 de ani, care l-a urmărit în tot acest timp.

La scurt timp, bătrânul și-a dat seama că i-au dispărut banii. A ieșit din mașină și a început să strige și să gesticuleze, dar nu a plecat în urmărirea hoțului. Pensionarul are probleme locomotorii, folosind pentru deplasare un baston din lemn.

Poliția a fost chemată la fața locului. Au fost luate amprente, autoturismul fiind atins și de către autorul furtului. Așa s-a aflat că este vorba despre un bărbat de 48 de ani, fără ocupație, născut în Motru și domiciliat în Deva. Mai mult, poliția a solicitat imaginile video surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Audiat a doua zi, inculpatul a recunoscut și regretat fapta, restituind totodată cei 2.500 de lei sustrași. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru furt, dar litigiul s-a stins pe cale amiabilă.

Cele două părți s-au împăcat, iar procesul penal a încetat. Săptămâna trecută, instanța i-a pus la plată pe cei doi, câte 457 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Vizualizări: 2,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: