Primărie: Nu are rost să faci piste de biciclete din bugetul local

Primăria Târgu Jiu nu are de gând să realizeze piste de biciclete din fonduri de la bugetul local, spune directorul tehnic Marius Ionescu. Municipalitatea vrea să atragă fonduri europene pentru modernizarea zonei centrale a oraşului şi numai atunci ia în calcul să facă o pistă pentru biciclişti de 1 km.

"Este vorba despre zona centrală, rază de 1km, atunci când se va intra cu modernizare, ceea ce înseamnă Axa Eroilor în totalitate, strada Genevei, bulevardul sau străzile de legătură între strada Traian şi strada Unirii, Popa Şapcă, Magheru, în aceste zone, pentru că sunt zone care permit din punct de vedere al lăţimii străzilor reaşezarea zonelor de piste de biciclete. Se va întâmpla asta începând cu această toamnă sau atunci când se vor lansa ghidurile de finanţare să putem să trecem efectiv la accesarea fondurilor. Discutăm de perioada de accesare a fondurilor 2014-2020", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Bicicliştii cer de ani buni realizarea unor trasee marcate pentru biciclete şi probabil vor mai aştepta câţiva ani, asta pentru că până acum nici măcar ghidul de finanţare nu a apărut. Mai există şi varianta ca proiectele primăriei să nu fie acceptate la finanţare. "Nu are rost să faci o pistă de biciclete din bugetul local şi apoi să o demolezi atunci când încerci să faci o parcare subterană în Magheru, în Popa Şapcă, să intri cu reabilitarea în totalitate a reţelei de transport. De aceea spun că toate aceste lucrări intră într-un plan integrat, sunt corelate şi se găsesc ca priorităţi şi ordine de atacare", a mai spus Ionescu.

În schimb municipalitatea din Târgu Jiu poate să spargă străzi recent asfaltate pentru a moderniza reţeaua de canalizare. De exemplu în cartierul A.I.Cuza, unde primăria are în plan "reabilitarea în totalitate a canalizării din cartierul respectiv", cum tot Marius Ionescu a spus miercuri, în conferinţă de presă. Acesta a precizat că doar se vor face "acele înţepări în unul sau două cămine".

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: