Primarii acuzaţi de trădare nu se tem de excludere

Cei cinci primari acuzaţi de trădare în campania electorală, trei de la PDL şi doi de la USL, nu se tem de ameninţarea cu excluderea din partid. Este vorba despre Ion Bîrcă- primar Turburea (PDL), Dănuţ Bălu-primar Fărcăşeşti (PDL), Marian Ardeiu-primar Samarineşti (PDL), Marian Rotaru-primar Leleşti (PSD) şi Florinel Ţuilă (PC).

Cei cinci primari acuzaţi de trădare şi ameninţaţi cu excluderea în şedinţe ce vor avea loc săptămâna aceasta şi-au făcut treaba în ziua votului. Aceştia nu şi-au schimbat opţiunile, chiar dacă au fost ameninţaţi cu excluderea.

Rotaru îi trimite facturi lui Ion Călinoiu

Unul dintre aceştia nu are de gând să mişte un deget pentru a ajuta partidul şi se preocupă de administraţie. Este cazul lui Marian Rotaru, primarul din Leleşti, nominalizat de Victor Ponta pentru excludere. Aceasta era ieri la primărie şi îşi vedea de treburile administrative, după care a fost văzut în compania lui Dan Diaconescu. Întrebat dacă va ajuta USL la vot, Rotaru a spus: „Aşa cum m-au ajutat şi ei pe mine în ultima vreme. A fost şedinţă cu primarii şi nu m-au chemat“.

În ziua votului, primarul Rotaru a desfundat şanţuri şi a curăţat drumurile judeţene. Acesta spune că de acum va trimite facturile la preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. „L-am sunat pe prefect şi i-am spus că o să trimit factura la Consiliul Judeţean. Cineva trebuie să plătească motorina consumată pe drumurile judeţene, care nu sunt în responsabilitatea noastră“, a mai spus Rotaru.

Ţuilă: Ponta nu are atribuţii în PC

Şi primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, a auzit că va fi dat afară pentru susţinerea lui Ion Cupă, şi nu a lui Gheorghe Iana, candidat pe colegiul 1 deputaţi. „Ce să fac dacă am un candidat de la mine din zonă? Pot să spun că am făcut campanie pentru USL, am umblat cu geaca USL pe mine. Sper să iasă domnul Dian Popescu senator. Atâta spun. Domnul prim-ministru nu are atribuţii în Partidul Conservator. Dacă mă ambiţionează îi dau în judecată şi câştig pentru că pot demonstra că am făcut campanie pentru USL“, a spus Ţuilă, care a menţionat că dacă va fi exclus va rămâne independent.

Primarul Ion Bîrcă a susţinut în campanie, dar şi în ziua votului, candidaţii USL, chiar dacă acest lucru îl va costa excluderea din PD-L. Primarul a făcut şi o serie de atacuri la conducerea PDL. „Domnii Ruşeţ (n.red- Ion Ruşeţ, preşedinte PDL) şi Daviţoiu (n.red- Nicolae Daviţoiu, preşedinte PDL Târgu Jiu) sunt primii care ar trebui să se excludă din PDL. Să se gândească unde au dus partidul acesta pentru că şi-au bătut joc de el. Să-l pună pe băiatul cu maimuţa preşedinte (n.red- Robert Zgăbaia, candidat ARD pe colegiul 3)!”, a spus primarul.

Pe lista de excluderi mai sunt şi primarii Dănuţ Bălu - Fărcăşeşti şi Marian Ardeiu - Samarineşti.  Ardeiu a declarat la Radio Infinit că nu crede că va fi exclus: „Încă n-am văzut primar exclus”.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: