Primarii aşteaptă rectificarea, Dăncilă în concediu

Viorica Dăncilă a anunţat că rectificarea bugetară va fi pozitivă, dar mai întâi îşi ia concediu. Deşi rectificarea era promisă pentru luna iulie, aceasta va avea loc în cel mai bun caz pe 14 august. Asta dacă nu cumva va fi amânată până după minivacanţa de cinci zile de Sf. Maria,  adică undeva după 20 august.

Administraţiile locale vor primi 1,126 miliarde lei pentru menţinerea veniturilor comunităţilor locale la nivelul din 2017 şi asigurarea sumelor pentru programul hrană pentru elevi. În plus, au fost alocaţi 300 milioane lei pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL I + II) - prin Ministerul Dezvoltării.

Primarul din Padeş, Serafim Antonie, a spus că aşteaptă de două luni rectificarea bugetară. „Nu ştim exact câţi bani vor veni la judeţ şi câţi bani vor fi repartizaţi pe comuna Padeş. Avem nevoie mare de bani, în jur de două miliarde (lei vechi). Trebuie să pregătim monumentul lui Tudor Vladimirescu, care este într-un stadiu avansat de degradare”, a spus primarul din Padeş.

Bani aşteaptă şi primarul de la Scoarţa, Ion Stamatoiu. „Când se repartizează banii, trebuie să se ţină cont de primăriile care nu au primit în prima fază. Sper că va fi echitabil pentru toţi primarii”, a spus Stamatoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, crede că vor fi acoperite cel puţin cheltuielile de funcţionare. „Vedem exact pe calcule şi pe respectarea legii bugetului de stat, astfel încât cel puţin cheltuielile de funcţionare ale primăriilor şi instituţiilor deconcentrate vor fi acoperite”, a spus Popescu.

Vizualizări: 662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: