Ofertă cu probleme pentru piaţa închisă din Târgu Jiu

Piaţa agroalimentară închisă din Târgu Jiu stă nefolosită de câţiva ani şi ar putea rămâne la fel, deşi există o ofertă de închiriere cu peste 4.000 de euro pe lună. Problema este că oferta vine de la un grup de persoane fizice, iar caietul de sarcini face referire la persoane juridice. În aceste condiţii, licitaţia ar putea fi reluată.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că juriştii primăriei vor decide dacă licitaţia poate fi atribuită sau nu. „Hala respectivă a fost scoasă la licitaţie. Din păcate, la acest moment există nişte probleme legate de semnarea contractului cu cei care s-au prezentat la licitaţie, pentru că în caietul de sarcini era prevăzută participarea unor persoane juridice, iar la licitaţie s-au prezentat persoane fizice. Trebuie ca juriştii din cadrul primăriei să clarifice aceste aspecte, să vadă exact dacă a fost respectată hotărârea de Consiliu Local, care face referire la persoane juridice”, a spus primarul din Târgu Jiu.

Romanescu nu exclude posibilitatea ca licitaţia să fie reluată: „Dacă se va clarifica situaţia, vom semna contractul cu persoanele respective, dacă nu, vor relua licitaţia şi sunt convins că se vor găsi persoane juridice care să participe”.

Primăria municipiului Târgu Jiu a inaugurat în luna octombrie 2015 piaţa agroalimentară realizată lângă hala de carne. Investiţia s-a ridicat la 2.4 milioane lei, bani alocaţi de la bugetul local. Încă de la punerea în funcţiune, clădirea nu a prezentat interes pentru comercianţii şi producătorii care îşi vând mărfurile în Piaţa Centrală. Unii au spus că nu pot căra pe scări marfa, alţii că nu pleacă de la tarabe pentru că nu i-ar mai găsi clienţii. În aceste condiţii, piaţa a fost închisă şi se caută o persoană care să o închirieze.

Vizualizări: 1,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: