Călinoiu a creat locurile de muncă ce ar fi putut să dispară

Președintele Consiliului Județean Gorj a recunoscut faptul că nu a realizat marea promisiune din campania electorală: locuri de muncă. Ion Călinoiu a invitat telespectatorii postului TV la care se afla invitat să-și imagineze cum ar fi fost dacă nu s-ar fi menținut locurile de muncă. Pe de altă parte, statisticile Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Gorj arată că în primele nouă luni ale anului 2013 au rămas fără locuri de muncă 16 mii de gorjeni.

16 mii de gorjeni și-au pierdut locurile de muncă în primele luni ale anului 2013, fiind înregistrate rate record de șomaj. Județul Gorj a primit în 2013 mai multe delegații de investitori, care nu au revenit. În Gorj, marele investitor este statul, prin CE Oltenia. Pe această companie se bazează și președintele Consiliului Județean, Ion Călinoiu. “Locurile de muncă reprezintă pentru administrația locală și Guvernul Ponta obiectivul nr 1 și el va rămâne valabil pe întreaga perioadă a mandatului. (...) Puteau să dispară locuri de muncă dacă Guvernul Ponta nu venea cu o serie de măsuri care să repare neregulile din vechea perioadă. Dar faptul că s-a ajuns să se mențină locurile de muncă, să stopeze de la faliment o mare parte a societăților comerciale... Ce se întâmpla dacă și CEO era în situația RAAN și Oltchim?”, întreabă Ion Călinoiu, fără să răspundă însă la întrebarea unde sunt slujbele create de PSD.

De la Ion Călinoiu mai aflăm că Gorjul are un investitor strategic. Este vorba despre firma italiană Pirelli, al cărei profit merge în Italia.  “Am avut un investitor strategic și s-a menținut iată în economia de piață, cel de la Sadu, și nu a plecat din Gorj cum a plecat Nokia din Cluj”, a explicat el la TV Sud, explicând că se va gândi la măsuri pentru bunăstarea gorjenilor.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: