Gore Popescu şi Cilibiu, în echipa viitorului preşedinte al PDL Târgu Jiu

Greu de crezut, dar există un aspirant pentru preşedinţia PDL Târgu Jiu care, culmea, şi-a depus oficial candidatura tocmai aseară, cu câteva minute înainte de expirarea termenului limită până la care putea face acest lucru. În echipa lui Nicolae Daviţoiu ar urma să se regăsească şi Gore Popescu, cel care declara recent că nu prea mai este interesat şi atras de politică, viitoarea echipă a portocaliilor nevorbind până acum despre un „program politic” sau un plan de bătaie cu care să cucerească cea mai grea redută politică din oraş: Primăria.

Consilierul municipal Nicolae Daviţoiu este singura persoană care şi-a depus candidatura. Termenul limită de depunere a candidaturilor s-a încheiat la ora 18.00, Daviţoiu depunându-şi actele cu doar câteva minute înainte. Acesta admite că a luat decizia de a candida după ce a stabilit cu colegii săi şi cine vor fi restul membrilor echipei cu care doreşte să conducă filiala, funcţia fiind una de sacrificiu.

Alegerile din PDL Târgu Jiu vor fi organizate duminică, Nicolae Daviţoiu declarând că, în calitate de viitor preşedinte, nu exclude o candidatură şi la Primăria Municipiului Târgu Jiu. Acesta este şi om de afaceri, fratele său, Gheorghe Leşu Daviţoiu, fiind în anul 2009 director general al Complexului Energetic Rovinari, cu susţinere din partea PSD. Ultimele alegeri din PDL Târgu Jiu au avut loc în anul 2005, dar preşedintele de atunci nu a rămas în funcţie decât câteva luni.

Funcţia respectivă a fost aproape permanent vacantă în ultimii 10 ani de când oraşul este condus de primarul PSD Florin Cârciumaru. Acesta a câştigat de fiecare dată alegerile cu procente de circa 80%, adversarii săi de la PDL obţinând scoruri electorale mici, din cauza cărora ulterior nici nu au mai activat pe scena politică locală.

Prim-vicepreşedinţi, Cilibiu şi Popescu

La alegerile de duminică s-au mai înscris doi candidaţi pentru cele două posturi de prim-vicepreşedinţi ai organizaţiei, aceştia fiind Nicolae Cilibiu şi Gore Popescu. Dacă în privinţa celui dintâi se putea vorbi ca despre o candidatură surpriză acum câteva săptămâni, surpriza serii a creat-o Gore Popescu, cel care părea decis să o termine cu politica doar cu câteva zile în urmă. „Cred că este decizia cea mai bună pe care puteam să o iau. M-am sfătuit şi cu colegii mei, ne-am dat seama că nu are rost să ne duşmănim unii cu alţii pentru că duşmanii sunt în afara partidului şi cu ei trebuie să ne luptăm de acum încolo şi aşa am decis să candidez. Putem face o echipă şi cred că dacă nu aş fi candidat aş fi dat cu piciorul la toată munca mea din ultimii ani”, ne-a spus viitorul prim-vicepreşedinte.

Bătălia este acerbă pentru posturile care urmează în schema de conducere a filialei, singurul care nu are concurenţă fiind viitorul secretar Florentin Popescu, un necunoscut pentru opinia publică, dar prezentat de colegii lui de partid ca fiind „de-al nostru”. Înghesuială mare este printre cele 28 de persoane care luptă pentru cele 10 posturi de vicepreşedinţi. De asemenea, pentru cele şase posturi de secretari executivi s-au înscris 17 membri interesaţi de ocuparea lor, semn că alegerile de duminică vor dura mai mult de o jumătate de oră cât ar fi presupus o dare de seamă şi votarea singurului candidat la preşedinţia unui partid care se doreşte a fi şi democrat şi liberal.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: