Primarii din Gorj caută bani pentru alegerile locale

Alegerile locale le dau de două ori emoții primarilor din Gorj. După campania electorală, edilii își fac calcule să facă rost de bani pentru desfășurarea scrutinului programat la finalul lunii septembrie. Cu bugetele afectate de pandemie, primarii nu știu unde vor găsi banii necesari să plătească membrii comisiilor electorale.

Numai la Turburea, primarul susține că ar avea nevoie de cel puțin 200 de mii de lei ca să plătească toate cheltuielile generate de alegerile locale. Bugetul local este aproape gol așa că edilii nu știu de unde să facă rost de bani. „Vin alegerile locale. Fiecare primărie are nevoie de bani pentru alegeri, pentru observatori, la președinți, la comisii. Una peste alta, te duce în aproape două miliarde de lei vechi. Noi avem cinci secții. Banii aceștia de unde îi luăm?”, s-a întrebat primarul Ion Bîrcă.

Pandemia și-a lăsat amprenta și asupra investițiilor din localitate. Toate au mers cu încetinitorul din cauza restricțiilor impuse de criza generată de coronavirus. În același timp, și cheltuielile au fost mari pentru că primăria a făcut dezinfecții, a cumpărat măști și mâncare pentru persoanele vulnerabile din comunitate.

„Să nu îmi spună vreun primar că nu s-a dus să dea măști oamenilor, să facă pachete pentru persoanele vulnerabile. Sunt fel și fel de oameni, bătrâni, bolnavi care au prins frica și nu se mai duc la magazine să cumpere cele necesare. Noi am încercat să găsim o gură de oxigen pentru oameni. Le-am dat anumite pachete să îi mai ajutăm. Societățile comerciale care au investiții în localitatea noastră au cam stagnat. Că vorbim de canalizare, gaze, grădinițe, drumuri, și aici s-a mers greoi”, a mai declarat Ion Bîrcă, primarul din Turburea, la Accent TV.

Vizualizări: 1,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: