Primarii din Gorj, controlaţi de Comisia Europeană

Un număr de 24 de primari din Gorj aşteaptă vizita unor reprezentaţi ai Comisie Europene. Aceştia vor verifica documentaţiile instituţiilor la proiectele derulate cu fonduri europene. Controalele au început de ieri când la primăria Ioneşti s-a aflat o comisie care a întreprins o misiune de audit la toată documentația privind fondurile europene. Ceilalţi primari stau cu sufletul la gură mai ales că primăriile ce vor fi controlate vor fi trase la sorti.

Primarii trebuie să-şi pună actele în ordine pentru că nu se ştie dacă vor primi sau nu vizita celor de la Comisa Europeană deoarece toţi au primit adresa în care a fost anunţat controlul.

Primarul din Săulești, Constantin Drăghici, a primit și el o adresă de acest gen. Acesta este informat că în perioada 12-16 martie, Comisia Europeană întreprinde o misiune de audit în regiunea IV, Sud-Vest Oltenia. Prin urmare, primarul trebuie să aibă pregătită toată documentația privind fondurile europene accesate. ”Am primit adresa respectivă și ne-am pus pe treabă. Am totul pregătit în cazul în care se decid să ne controleze. Am un singur proiect pe fonduri europene cu mai multe componente, două drumuri și canalizare în trei sate, Dolcești, Săulești și Bibești. Ne-au informat că în perioada 12-16 martie este posibil ca delegați de la Uniunea Europeană să vină în control pe acest proiect care a avut o valoare de 70 de miliarde de lei vechi”, a declarat Constantin Drăghici, primarul din Săulești. Respectivul proiect a demarat în 2008 și a fost finalizat în vara anului trecut.

„Nu mi-e frică“

Și primarul din Crasna, Aurel Vamvu, așteaptă vizita delegațiilor europeni. Are șase proiecte aprobate dar doar două sunt în execuție. ”Am un proiect pe măsura 322 de asfaltare, canalizare și apă în valoare de 2,5 milioane euro pe care îl finalizăm înainte de Paști. Mai am un proiect de modernizare a drumurilor forestiere de 1,5 milioane euro pe care îl finalizăm în 2013. Comisia Europeană face auditul la fondurile care au fost bugetate în 2011. Am toate actele în regulă, nu îmi este frică doar că ne ține așa încordați că din cele 24 se fac verificări doar la zece și astea sunt trase la sorți”, a declarat Aurel Vamvu, primarul din Crasna.

CONTROL

Comisia Europeană a început verificările în Gorj. Delegații s-au oprit ieri la Ionești însă primarul Marian Tătaru, nu a putut fi contactat. Printre primăriile care au mai primit adrese din partea Comisiei Europene se mai numără primăria Bustuchin, Văgiulești sau Crușeț.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: