Primarii din judeţ vin de 1 Decembrie la Târgu Jiu

Primarii de comune din Gorj au un obicei greu de imaginat în fiecare an de Ziua Naţională a României. Alături de soţie şi copii, vin la Târgu Jiu pentru a participa la aprinderea luminiţelor şi a bradului uriaş din centrul municipiului. Este şi cazul primarului din Cătunele, Florinel Ţuilă care nu ratează pentru nimic în lume acest moment de sărbătoare. Acesta a şi mărturisit că vine la Târgu Jiu să participe la asemenea evenimente pentru că la el în comună nu sunt bani pentru un 1 Decembrie fastuos. Ţuilă nu este însă singurul primar care asistă la aprinderea luminiţelor din centru.

Cei mai mulți primari sărbătoresc 1 Decembrie departe de comuna pe care o gospodăresc tocmai din cauză că nu au bani să facă și ei aceleași lucruri pe care le pot vedea la Târgu Jiu. Florinel Țuilă, primarul din Cătunele, mărturisește că de mic copil a fost pasionat de beculețele de Crăciun și că aprinderea lor în centrul municipiului nu are de gând să o rateze. ”Așa fac în fiecare an, vin la Târgu Jiu să văd luminițele și după acea rămân și la spectacol. Este cam ruşinos dar asta e, nu mă feresc. Îmi place să vin cu soția și copiii să vedem spectacolul. La mine în comună nu am bani să fac așa ceva. Abia dacă o să pun câteva beculeţe ici colo cu zgârcenie. Suntem prea mici ca să organizăm aşa ceva”, a declarat primarul Florinel Țuilă.

Programul acestuia de 1 Decembrie este deja foarte bine stabilit. Pasionat fiind de cântecele patriotice, dimineața zilei naționale o petrece la Motru unde participă la depunerea de coroane. ”Așa simt că sunt român, îmi place să depun coroane la monumente, să ascult cântece și poezii patriotice, este un moment pe care îl trăiesc în fiecare an”, a declarat primarul din Cătunele.

Primarul din Bengești Ciocadia, tot la Târgu Jiu

Al doilea primar care participă an de an la aprinderea beculețelor din centru Târgu Jiului este primarul comunei Bengești Ciocadia, Victor Geogia. Acesta mărturisește că de dimineață se va ocupa puțin de gospodărie după care își va scoate soția la pizza la Târgu Jiu. ”1 Decembrie îl sărbătoresc în familie. De dimineață mă duc în pădure la lemne iar seara de obicei vin pe la Târgu Jiu la spectacol, vin cu soția la pizza, vedem și noi luminile”, a declarat primarul Victor Geogia.

Primarul din Hurezani ascultă ”Noi suntem români”

Cel mai patriotic obicei de 1 Decembrie îl are primarul comunei Hurezani, Gheorghe Cristea. Acesta este momentul când primarul ascultă măcar o dată cântecul ”Noi suntem români”. ”Este cântecul pe care îl ascult de fiecare dată de 1 Decembrie și nu mă plictisesc. Îl ascult pentru că nu trebuie să uităm niciodată că suntem români”, a declarat Gheorghe Cristea.

Primarul din Negomir: ”Sunt român de nădejde”

Ion Gruescu, primarul comunei Negomir, se consideră un român de nădejde care trăieşte în fiecare an înaltul sentiment patriotic. De 1 Decembrie se va afla însă la Târgu Jiu pentru că face parte din comisia de depunere a coroanelor din partea PDL. ”De 1 Decembrie mă încearcă un înalt sentiment patriotic, am respectat întotdeauna locurile unde m-am născut şi unde am crescut. De 1 Decembrie o să fiu la Târgu Jiu, o să particip la depunerea de coroane iar pe seară probabil o să rămân tot la Târgu Jiu”, a adăugat primarul din Negomir.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: