Primarii gorjeni au luat avizele pe noile organigrame

Cei mai mulţi primari şi-au luat deja avize privind noile organigrame de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Dacă unii dintre ei au fost deja la Bucureşti în acest scop, alţii nu se grăbesc, chiar dacă începând cu 16 august noua organigramă trebuie să intre în vigoare. Instituţia Prefectului Gorj aşteaptă încă avizul ANFP.

Printre cei vrednici se numără primarul de la Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, care a luat avizul de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici fără nicio problemă. Acestora le-au fost repartizate 25 de posturi şi, spre mulţumirea primarului, se încadrează în schemă. „Urmează ca astăzi, în şedinţa de Consiliu Local să aprobăm noua organigramă, iar din 16 august să plecăm cu ea la drum. Nu am întâmpinat nicio problemă la ANFP, am luat avizul”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Posturi noi pentru primăriile care atrag fonduri europene

Alţi primari de comune sunt ceva mai norocoşi, în sensul că le-au fost avizate mai multe posturi datorită unor proiecte pe care le-au în desfăşurare. „Am 23 de posturi, patru poliţişti comunitari şi cinci posturi pentru implementarea unui proiect pe măsura 322. Nu au avut cu ce să mi găsească cusur, am respectat legea. Aveam nevoie de cele cinci posturi pentru implementarea unui proiect pe care l-am câştigat anul trecut, am fost al 84-lea pe ţară căruia i-a fost aprobat un proiect că anul acesta nu am avut nicio şansă”, a declarat Viorel Drăguşin, primarul din Cruşeţ.

Buzianu: „Ce atâta grabă?”

Alţi primari nu se grăbesc aşa tare, deşi nu mai este foarte mult până la terminarea termenului, fără a mai pune la socoteală că noua organigramă trebui aprobată şi în şedinţă de Consiliu Local. „Nu am fost încă la Bucureşti, probabil o voi face săptămâna viitoare. Nu cred că sunt probleme în acest sens. Chiar dacă am 50 de posturi în schema propusă, la primăria Tismana o să rămână tot 27 de posturi câte au fost. Nu se vor face angajări”, a declarat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.

În aşteptare se află şi Instituţia Prefectului care a trimis şi ea noua organigramă spre a fi avizată dar încă aşteaptă avizul. Aşteptarea are şi ea o explicaţie. Potrivit subprefectului Marcel Romanescu, este posibil să se aprobe o organigramă tip pentru toate prefecturile din ţară. „Ne-au solicitat foarte multe date ceea ce mă face să cred că va fi o organigramă pentru toate prefecturile din ţară, adică un singur model pe care îl vom urma toţi. Noi aşteptăm încă avizul”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: