Primarii gorjeni încă mai solicită deblocări de posturi

Instituţia Prefectului Gorj continuă să fie asaltată de cererile primarilor care vor posturi deblocate în ciuda faptului că Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a mai aprobat cereri de mai bine de două luni. Este cazul primăriilor Vladimir, Băleşti, Runcu, Dăneşti, Godineşti, Tismana şi Roşia de Amaradia. Până acum numai opt primării au primit din partea MAI undă verde la deblocări în timp ce alte 20 de primării sunt pe lista de aşteptare.

Alte şapte primării din Gorj au solicitat Instituţiei Prefectului deblocarea a mai multor posturi, asta după ce nu mai puţin de 13 sunt în continuare pe lista de aşteptare. Programul prin care MAI urma să deblocheze posturi unice din primării pare să fi îngheţat şi cu el şi orice speranţă a primarilor care nu au oameni suficienţi. „Ultimele cereri au venit din partea primăriilor Vladimir, Băleşti, Roşia de Amaradia, Dăneşti, Runcu, Godineşti şi Tismana. Noi ne-am făcut datoria şi le-am trimis la începutul lunii septembrie către Bucureşti dar nu avem răspuns nici măcar la cele pe care le-am solicitat în august”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului de Legalitate din cadrul Instituţiei Prefectului.

„Avem nevoie de ele ca de apă”

Primarii aşteaptă şi ei răspunsuri cu sufletul la gură, deşi sunt mai mult decât dezamăgiţi. „Nu ştiţi că orice minune ţine trei zile. Aşa s-a întâmplat şi cu programul acesta. Eu nu mi-am pierdut speranţa pentru că avem nevoie de ele ca de apă. Am solicitat două posturi, unul de poliţist local şi unul de inginer agricol de care am absolută nevoie că vedeţi câte probleme sunt pe fond funciar. Nu ne rămâne decât să aşteptăm”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia. 

NOROCOŞI

Primarii care s-au dovedit mai norocoşi şi care au solicitat deblocările din timp şi le-au şi fost aprobate sunt din comunele Săuleşti, Stoina, Bustuchin, Slivileşti, Schela, dar şi din Târgu Jiu, Motru şi Cărbuneşti.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: