Primarii gorjeni, la bilanț. Ce așteptări au pentru 2021

Deși pare greu de crezut, primarii gorjeni nu se plâng de anul 2020 în ceea ce privește investițiile. Într-un an în care au apărut cheltuieli neprevăzute legate de gestionarea pandemiei de coronavirus, edilii gorjeni și-au văzut de proiectele pe care le aveau în derulare și au încercat să pregătească alte noi. De la 2021 au așteptări mari în condițiile în care anul începe și cu un Guvern nou.

Primarul din comuna Aninoasa se numără printre cei mulțumiți de felul în care a decurs 2020. ”A fost un an bun, cu multe investiții în derulare și cred că ar fi putut fi și mai bun dacă nu am fi fost blocați de ANAF în ceea ce privește accesarea fondurilor europene și guvernamentale. Pentru anul 2021 avem planuri mari, numai să avem surse de finanțare. În primul rând mai avem de investit în infrastructură și utilități la nivelul comunei”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Și primarul din Bengești-Ciocadia se declară mulțumit de cum a reușit să depășească anul acesta în pandemie. Dorințele de viitor sunt legate în special de clasa politică. ”Pentru mine a fost un an bunișor, dar putea să fie unul mult mai bun. De la 2021 îmi doresc o clasă politică mai bună, care să facă treabă indiferent de culoarea politică. Trebuie să înțeleagă că ei sunt puși acolo să ajute oamenii, nu partidul din care fac parte”, susține Victor Geogia.

În municipiul Motru, autoritățile locale așteaptă noul an cu o agendă încărcată. ”În primul rând vreau înțelegere, vreau infrastructură, vreau alimentări cu apă, canalizare, vreau sistem de alimentare cu gaze, plus multe alte proiecte mici pentru îmbunătățirea calității vieții”, a declarat primarul Cosmin Morega.

Sunt și primari care nu mai așteaptă mai nimic pentru că au realizat cam tot ce și-au propus pentru comunitate. În această situație este primarul din Turburea, Ion Bârcă. ”Nu a fost un an bun, că am dat de necaz cu pandemia asta. În 2021 vreau să finalizez toate investițiile începute și apoi să întrețin ceea ce am realizat. De aici încolo ce voi face va fi cu bani europeni și nu sunt investiții de strictă necesitate”, a spus Bârcă.

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: