Primăria Motru a scăpat de datorii. Credit plătit în avans!

Anul 2020 se termină foarte bine din punct de vedere financiar la Motru. Primăria a reușit să achite în avans un credit bancar angajat de fosta administrație, care trebuia returnat până în luna septembrie a anului viitor. Autoritățile locale au reușit să efectueze și alte plăți restante în valoare totală de aproximativ 10.350.000 de lei.

Primăria Municipiului Motru a achitat în această săptămână, în avans, rata în valoare de 925.448 lei. Achitarea acestei sume pune capăt creditului bancar pe care instituția îl făcuse cu ceva timp în urmă și ar fi trebuit achitata până în septembrie 2021. ”Întotdeauna am ales să caut soluții pentru rezolvarea problemelor și sunt împotriva celor care, în loc de a găsi soluții, caută scuze sau motive dând vina pe ”greaua moștenire” sau pe faptul că angajații instituției nu sunt competenți. Sunt lucruri pe care nu le-am făcut și nu le voi face niciodată. Creditul acesta atârna destul de greu asupra bugetului” , a declarat Cosmin Morega, primarul municipiului Motru.

Veștile bune nu se opresc însă aici. Autoritățile locale au reușit să efectueze plăți restante și către SC UATAA Motru, SA, Direcția Publică, Aparegio, CED Motru, SC EDEN RED, CEZ, Clubul Sportiv Minerul Motru, precum și către alți furnizori. ”Suma totală achitat este peste 10.350.000 de lei. La această dată putem vorbi de o restartare a tuturor activităților primăriei, iar de acum încolo, cu înțelegerea cetățenilor și cu ajutorul funcționarilor din Primăria Motru, vom continua demersurile începute pentru dezvoltarea socială și economică a municipiului Motru”, a mai spus Morega.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: