Încă o primărie vrea să devină independentă energetic

Primăria Roșia de Amaradia din județul Gorj are planuri mari. Autoritățile sunt aproape de a obține fonduri europene ca să instaleze panouri fotovoltaice care le-ar putea asigura independența energetică. Primarul estimează că va putea asigura curentul electric necesar pentru instituțiile din subordine, dar și pentru iluminatul public în curând.

Investiția se va face pe fonduri europene. Urmează să fie semnat contractul, spune, optimist, primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman: „Am încercat să accesez fonduri pentru a monta panouri fotovoltaice pe care să le instalăm pe acoperișul primăriei. Încerc să fiu independent. Tot ce înseamnă funcționarea primăriei, sala de festivități, școlile. Vedem ce putere energetică vor da, cât curent poate să producă acest proiect”.

Cotojman a adăugat că panourile ar putea produce suficientă energie astfel încât să asigure curentul necesar atât pentru instituțiile din subordinea primăriei, cât și pentru asigurarea iluminatului public din localitate. „Sunt foarte multe imobile care țin de domeniul public: liceul, primăria, sala de festivități, școala, blocul comunal. Cu siguranță, nu o să fie atâta energie cât să ajungă în sistem, dar dacă voi deveni independent, eu sunt mulțumit. Proiectul este depus și aprobat. După sărbători, cred că vom semna contractul de finanțare”, a mai spus primarul Cotojman, la Impact TV.

Vizualizări: 2,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: