Primarii gorjeni nu au chef de refacerea majorităţilor

Primarii nu vor să schimbe majoritatea în consiliile locale, preferând să menţină actuala structură de conducere. Chiar dacă liderii PSD se tem că vor pierde posturi de viceprimari, foarte mulţi primari liberali spun că nu-şi vor înlocui adjuncţii indiferent de directivele care vor veni de la nivel central în urma constituirii unor noi alianţe. Edilii locali cred că ar fi taxaţi de electorat dacă ar schimba echipa de conducere a primăriei.

Liderii social-democraţi se tem că vor pierde majoritatea în consiliile locale din cauza alianţei PDL-PNL-PPDD. „Sunt ameninţări în mai multe localităţi, însă asta nu trebuie să fie un capăt de ţară pentru că nu trebuie să ne luăm după zvonuri, după discuţii şi trebuie să aşteptăm. Trebuie să avem răbdare până când la nivel naţional se clarifică lucrurile în ceea ce priveşte colaborarea cu partidul lui Dan Diaconescu. În câteva zile se va definitiva un protocol în acest sens”, a declarat Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj.

Deşi teoretic liberalii păreau a fi cei mai interesaţi să-şi recâştige funcţiile pierdute din cauza alianţei USL, practic lucrurile stau cu tot altfel. Primarii PNL vor să-şi păstreze viceprimarii social-democraţi indiferent de dispoziţiile care vor veni de la nivel central. La Târgu Cărbuneşti, primarul liberal Mihai Mazilu va continua să facă echipă cu viceprimarul PSD, Iuliu Călina. „Voi merge în continuare cu viceprimarul Călina, indiferent ce ar zice oricine de la nivel central. Noi, la nivel local, nu facem politică, facem treabă. Politică se face o dată la patru ani, în rest ne ocupăm de problemele comunităţii”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Şi la Bâlteni lucrurile vor continua în aceeaşi formulă ca şi până acum. „Nu voi schimba viceprimarul, iar majoritatea în Consiliul Local o dau proiectele. În plus, eu nu am drept de vot în Consiliul Local. Ca atare, e în apanajul consilierilor să schimbe majoritatea. Nu cred că va exista vreun consilier care să nu aibă înţelepciunea de a vota proiectele în favoarea comunităţii”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul de la Bâlteni.

„Păstrez viceprimarul cu riscul de a-mi lua locul”

Primarul liberal al comunei Scoarţa spune că a colaborat mult mai bine cu viceprimarul PSD, decât cu viceprimar coleg de partid. „Nu voi schimba viceprimarul. Am fost în echipă în faţa oamenilor şi sunt convins că electoratul mă va taxa dacă voi face acest lucru. Îmi păstrez viceprimarul cu riscul de a-mi lua locul peste doi ani”, a declarat Aurelian Cotârlău, primarul de la Scoarţa. Edilul crede că nu va avea probleme în condiţiile în care va trebui să refacă majoritatea în Consiliul Local. „La noi nu sunt probleme din cauza majorităţii. Când a fost să facem lista USL am mers cu unu la unu şi avem 3 consilieri PSD şi 3 consilieri PNL. Mai avem 2 consilieri PDL care ar trece de partea noastră, 2 consilieri de la Partida Romilor care nu ne creează probleme, un consilier PP-DD, un consilier PC şi un consilier PRM. Aşa că nu am avut şi nici nu vom avea probleme din cauza majorităţii în Consiliul Local”, a mai precizat Aurelian Cotârlău. 

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: