Călinoiu şi-a acoperit eşecul cu o minciună gogonată

Ion Călinoiu a pierdut primul meci cu alianţa PNL-PDL-PPDD, care şi-a propus să formeze o nouă majoritate în Consiliul Judeţean Gorj. Consilierii celor trei partide au boicotat şedinţa convocată pe picior de preşedintele Călinoiu pentru demiterea vicepreşedintelui liberal Mădălina Ciolocoi. Când a văzut că nu are cvorum, Călinoiu a tras de timp sperând că sunt trădări în opoziţie, după care a închis şedinţa, cu mesajul că oricum nu mai voia să o schimbe pe Ciolocoi. Minciuna era evidentă, câtă vreme în sală fuseseră aduse special pentru asta cabine de vot, urnă, dar şi calculator cu imprimantă pentru tipărirea buletinelor de vot.

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, convocase pentru vinerea trecută o şedinţă ordinară, cu două puncte pe ordinea de zi: revocarea liberalei Mădălina Ciolocoi şi numirea unui alt vicepreşedinte. Călinoiu a negociat în săptămâna pe care a avut-o la dispoziţie atât cu liberali, cât şi cu pepededişti, pentru formarea unei alianţe. A negociat la nivel de consilieri, sperând în trădări individuale, nu la nivelul şefilor de partide. Asta pentru că liderii PNL, PDL şi PP-DD din Gorj – Dian Popescu, Dan Vâlceanu şi Niculina Mocioi – deja s-au înţeles pentru formarea unei alianţe, care ar urma să schimbe majoritatea în şedinţa CJ de vineri, 13 iunie.

Călinoiu susţine că a câştigat la masa verde

La şedinţa lui Călinoiu însă, cea de vineri, 6 iunie, nu s-a constituit cvorumul de 17 din cei 33 de consilieri. Au fost prezenţi doar cei 15 consilieri ai PSD şi liberalul Cosmin Greci, care se pare că a avut acordul partidului pentru a merge la şedinţă, câtă vreme o singură trădare nu îi era suficientă lui Călinoiu pentru a-şi atinge scopul. Interesant este că Greci a fost primit cu aplauze de pesedişti, dar consilierul a declarat după şedinţă că oricum ar fi votat în favoarea Mădălinei Ciolocoi, nu pentru schimbarea acesteia.

Văzând că mai are nevoie de un singur om, Călinoiu şi ai lui au început să sune consilierii, care erau însă grupaţi la cele trei sedii de partide. Social-democratul chiar a trimis un angajat să o caute prin clădire pe Ciolocoi, care se presupunea că ar fi trebuit să fie la serviciu, dar i s-a comunicat că aceasta „tocmai a plecat”.

Văzând că nu are rost să mai tragă de timp, Călinoiu a declarat închisă şedinţa, acuzând consilierii că nu au fost interesaţi de un proiect de pe ordinea de zi, privitor la spitalul judeţean. Călinoiu a uitat să precizeze că proiectul a fost introdus pe ordinea de zi cu doar o zi înainte, când deja se ştia de boicotul opoziţiei. „Consilierii din opoziţie au dat dovadă de lipsă de interes faţă de problemele Spitalului Judeţean. În orice caz, o echipă care nu vine pe teren pierde meciul cu 3-0”, a declarat Ion Călinoiu.

Cere cercetarea lui Călinoiu pentru trafic de influenţă

Călinoiu nu a ştiut cum să reacţioneze în faţa eşecului, aşa că s-a ascuns după o minciună gogonată. „Se renunţase la proiectul înlocuirii vicepreşedintei Mădălina Ciolocoi, iniţiatorii proiectului au renunţat la el”, a precizat Călinoiu, deşi era evident că minte. În spatele sălii erau cabinele de vot, urna, dar şi doi angajaţi cu calculator şi imprimantă, pentru tipărirea buletinelor de vot în vederea alegerii unui nou vicepreşedinte.

Ion Călinoiu a spus că ia în calcul ideea dizolvării Consiliului Judeţean în cazul neprezentării opoziţiei la trei şedinţe consecutive. „Dacă nu se vor prezenta 3 şedinţe consecutive se poate lua în calcul ideea dizolvării Consiliului Judeţean. Nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a spus Călinoiu, menţionând că liberalii Orzan şi Banţa au anunţat că sunt bolnavi, nu că boicotează.

vilceanu_dianLiberalul Cosmin Greci şi-a motivat participarea la şedinţa prin faptul că a dorit să salveze onoarea partidului său. „Am fost aplaudat de consilierii PSD pentru că dumnealor au luat-o ca pe o victorie, dar iată că lucrurile nu au ieşit aşa cum au dorit dânşii. Am venit aici cu un scop şi anume acela de a încerca să salvez onoarea Partidului Naţional Liberal. Am venit cu intenţia de a face ceva pentru salvarea colegei noastre Mădălina Ciolocoi, în încercarea de a nu vota proiectul de hotărâre care viza schimbarea sa din funcţie”, a declarat Cosmin Greci.

Acesta nu va fi exclus din PNL, a anunţat preşedintele Dian Popescu. „Nu îl voi exclude din partid pe Cosmin Greci. Ştiam că dumnealui va veni la şedinţă, aşa cum ştiu că PSD a făcut presiuni asupra fiecărui consilier judeţean din opoziţie, mergându-se până la ameninţări cu pierderea locurilor de muncă. Au fost presiuni foarte mari, iar eu nu îmi voi expune oamenii. Fac apel la instituţiile statului să se autosesizeze, iar pe domnul Călinoiu îl avertizez că ceea ce face dumnealui este caz penal, trafic de influenţă”, a declarat Dian Popescu.

ŢEAPĂ

Dan Vâlceanu, liderul PDL Gorj şi-a manifestat deschis bucuria pentru înfrângerea suferită de Ion Călinoiu. „Nu am participat la şedinţa de Consiliul Judeţean întrucât nu am vrut să asistăm la o mascaradă, pe ordinea de zi fiind trecut doar proiectul înlocuirii Mădălinei Ciolocoi. De ani întregi aştept acest moment să-i spun lui Ion Călinoiu în faţă: Ce bine îmi pare că ai luat ţeapă!”, a precizat Dan Vâlceanu.

BĂTĂLIA FINALĂ

Bătălia finală se va da vineri, dată la care cei 18 consilieri din opoziţie au convocat o şedinţă extraordinară. Ei solicită revocarea vicepreşedintelui CJ Gorj Ciprian Florescu de la PSD şi alegerea unui alt vice, modificarea componenţei comisiilor de specialitate din CJ Gorj şi schimbarea comisiei ATOP.

PROBLEMĂ

Cheia viitoarei alianţei este la PP-DD. Partidul negociază la nivel central o alianţă cu PSD, dar a anunţat că la Gorj o susţine pe Mocioi pentru alianţa cu dreapta. Surse politice susţin că PSD a condiţionat alianţa de rezolvarea problemei de la Gorj, lucrurile urmând a fi lămurite în aceste zile.

IPOTEZĂ

Dian Popescu susţine că Ion Călinoiu este primul interesat de schimbarea lui Florescu, care îi stă în coaste: „Domnul Călinoiu este cel care a provocat schimbarea majorităţii PNL-PSD, împingând PNL spre o altă majoritate ireversibilă. Obiectivul lui major este acela de a scăpa de Ciprian Florescu, pentru că se simte ameninţat de echipa tânără din PSD. Ciprian Florescu îi stă în coastă. Miza lui Călinoiu a fost Florescu, nu Mădălina Ciolocoi”.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: