Primarii incompatibili, supăraţi că au fost pârâţi

Vinovat, supărat că am fost prins! Aceasta a fost reacţia celor 13 primari ai Gorjului, care sunt incompatibili deoarece au făcut parte din Consiliul Director al unei societăţi de salubrizare. Unul dintre primari, Ion Ciocea de la Bustuchin, s-a arătat deranjat că liderul PDL Gorj, Dan Vîlceanu, ar fi făcut reclamaţia la Agenţia Naţională de Integritate. Altuia, Ion Băluţă de la Logreşti, nu i se pare normal ca, după câte nenorociri a făcut PDL, să o mai facă şi pe asta. Preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că nu el a făcut sesizarea la ANI.

Agenția Națională pentru Integritate a trimis înștiințări la 13 primari din Gorj că s-ar afla într-o posibilă stare de incompatibilitate. Edilii au făcut parte din Consiliul Director al societății de salubrizare SC Salubris Gilort SRL, însă acum și-au dat demisiile. Prea târziu însă, fiind o chestiune de timp să fie declaraţi incompatibili.

Foarte supărat este primarul din Bustuchin. El crede că sesizarea la ANI a făcut-o Dan Vîlceanu, liderul PDL Gorj. „Această sesizare este făcută de reprezentantul unui partid, să le fie ruşine. În loc să muncească, ei stau la pândă. În loc să vină să remedieze, să îndrepte“. Ciocea mai spune că pedeliştii ar fi trebuit să-i ajute să scape de incompatibilitate. Primarul speră că legea se va modifica şi va fi mai clară.

Supărat este şi primarul incompatibil de la Logreşti, Ion Băluţă. Acesta este dezamăgit că sesizarea ar fi făcută de PDL. „Dacă reclamaţia e făcută tot de democrat-liberali, după ce n-au făcut nimic în ţara asta, ce să mai zic! Acum încearcă să dea cu noroi şi-n activitatea celor care muncesc”, spune Ion Băluţă.

Vîlceanu mai ştie şi alţi incompatibili

Şi Liviu Cotojman, primarul PDL din Roşia de Amaradia, este printre incompatibili. Acesta nu a comentat incompatibilitatea, ci declaraţia lui Ciocea. Acesta spune că s-a obişnuit ca democrat-liberalii să fie acuzaţi pentru tot ceea ce se întâmplă rău sub guvernarea USL.

Dan Vâlceanu susţine însă că nu Partidul Democrat Liberal ar fi făcut  reclamaţia către Agenţia de Integritate. „Nu am făcut noi sesizarea, dar mă bucur că se întâmplă aşa. Când avem ceva de spus, ne asumăm. Nu ne e ruşine. Legea e din 2003, dată de Năstase, nu ştiu de ce dau vina pe alţii. Mai bine dau vina pe ei, pentru că problema e că nu cunosc legea şi e grav. Mai e o problemă la altă firmă de la Valea Amaradiei. La fel şi la Mătăsari sau Turceni. Asta nu înseamnă că fac anonime, dacă spun ceva spun ca să fiu auzit“, a mai spus Vîlceanu la Radio Infinit.

PRECEDENTE

Instituţia Prefectului a primit până acum de la ANI patru cereri pentru a constatat incompatibilitatea unor primari şi încetarea mandatelor. Este vorba de primarii de la Slivileşti, Câlnic, Albeni şi Stejari. Prefectura nu a putut face nimic, pentru că deciziile ANI au fost atacate în instanţă.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: