Primarii, neinteresaţi de siguranţa elevilor în şcoli

Directorii de şcolii şi licee din Gorj au participat vineri la şedinţa organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi Instituţia Prefectului. Tema şedinţei a fost asigurarea securităţii în şcoli şi în jurul acestora având în vedere evenimentele nefericite de la Craiova. Chiar dacă au fost anunţaţi cu patru zile înainte de această întâlnire, niciun primar de municipiu nu a fost prezent la dezbatere.

Zeci de directori de unităţi şcolare din judeţ au fost prezenţi vineri în amfiteatrul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu” pentru a propune măsuri de siguranţă în şcoli şi licee. Prezent la întâlnire, Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, a venit pregătit cu o măsură pe care le-a şi propus-o dascălilor. „Este o şedinţă la iniţiativa guvernului României la care au fost invitaţi directorii de şcoli, inspectorii şcolari şi primari ai oraşelor şi municipiilor pentru a se propune măsuri de securizare a şcolii pentru că ştiţi că intră cine vrea şi iese tot cine vrea. Una dintre ele ar fi, o voi şi propune de altfel, este să se treacă în fişa postului la anumite persoane care sunt în instituţie deja şi activităţi de pază măcar în interiorul şcolii şi există o modalitate ca prin comitetul de părinţi să se strângă nişte fonduri să fie plătite persoane abilitate ca să facă treaba asta”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Interesant este faptul că deşi au fost anunţaţi cu câteva zile înainte de şedinţă, niciun primar de oraş sau municipiu nu a răspuns invitaţiei. „Noi am cerut inspectoratului să invite primarii, în special pe cei de municipii şi oraşe. Din păcate, numai municipiul Târgu Jiu a răspuns chemării noastre prin prezenţa lui Gabriel Sanda. Ar trebui să-i intereseze şcoala pentru că este principalul aducător de voturi şi viaţa în comunitate”, a adăugat Liviu Andrei. Directorii de licee şi şcoli au răspuns în număr mare invitaţiei Inspectoratului Şcolar şi au fost şi ei invitaţi să facă propuneri. „Măsurile care le prezintă ei, la liceul economic am încercat să le luăm în avans pentru că ştim ce s-a întâmplat, teamă de a fi astfel de evenimente este destul de mare şi siguranţă elevilor trebuie să fie pe primul loc. Probabil se vor lua măsuri şi de implementare a camerelor de luat vederi şi în şcolile mai izolate”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu”.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: