Primarii nu au bani pentru deszăpezire

În prag de iarnă, autoritățile din Gorj dau asigurări că iarna nu îi va surprinde și că nu vor fi probleme. Drumurile județene vor fi deszăpezite și în acest an de aceeași societate care a câștigat licitația în urmă cu patru ani. Dificultăți ar putea fi întâmpinate însă pe drumurile comunale. Și asta pentru că mulți primari nu au bani să încheie contracte cu o firmă pentru deszăpezire și încearcă să se descurce pe cont propriu.

Reprezentanții Prefecturii Gorj au făcut verificări în teren și au vrut să se asigure că există atât utilaje suficiente pentru iarna care bate la ușă, dar și stocuri de material antiderapant. “S-a reunit și comandamentul de iarnă pentru a analiza care sunt zonele unde trebuie să se intervină îndeosebi. S-au făcut și verificări. Zona Rânca și Defileul Jiului sunt zonele unde se intervine pentru prima dată. Sunt utilaje suficiente pentru iarna care urmează. Sunt și stocuri suficiente. Pentru drumurile județene, s-a semnat acordul cadru cu societatea care se ocupă de deszăpezire. În ce privește situația de la comune, din orașe, sunt semnate contractele cu societăți acolo unde este cazul. Unde nu, se intervine cu utilajele din dotarea primăriilor”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Nu toate primăriile au găsit bani în vistierii ca să încheie contracte cu o firmă pentru deszăpezire. Primarul din Dănești a anunțat că va folosi cele două utilaje din dotarea primăriei și, dacă va fi nevoie, va cere și ajutorul localnicilor care au tractoare.

„Am asigurat material antiderapant mai ales în pante. Încercăm să ne descurcăm cu cele două utilaje pe care le avem în dotare și vom apela și la oamenii din localitate care au tractoare. Îi vom ruga să ne ajute. Nu avem bani să încheiem contract cu o firmă de deszăpezire”, a declarat primarul din Dănești, Mădălin Paliță. 

Mai mulți primari au spus că vor deszăpezi pe cont propriu, cu utilajele din dotare, pentru că au rămas fără bani.

Vizualizări: 1,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: