Primarii nu mai au bani pentru salariile din decembrie

Tot mai multe primării gorjene se plâng acum pe sfârşit de an de lipsa banilor, făcând mari economii doar de ar încheia şi ei cât de cât bine 2011. Unele din ele mai au bani exact cât să achite salariile şi utilităţile, dar altele nici măcar atât. În schimb, sunt primării care termină anul bine din punct de vedere administrativ dar sunt îngropate în datorii din cauza investiţiilor nefinalizate.

Una dintre primăriile care o duce destul de greu cu banii în această perioadă este primăria Glogova. Primarul Ion Șalapa spune că pentru luna decembrie are bani să plătească salariile funcționarilor, însă rămân descoperiți cei patru angajați de la Serviciul Public. Pentru aceștia trebuie făcute alte socoteli. ”Chiar avem nevoie de bani. Singura grijă pe care o am este pentru angajații de la Serviciul Public, salariile lor sunt descoperite în decembrie dar sper să găsesc o soluție. Este vorba de patru persoane, nu e o sumă imensă, aș avea nevoie cam de 100 de milioane de lei vechi ca să le dau salariile de sărbători”, a declarat Ion Șalapa, primarul din Glogova. Primarul stă prost și la capitolul bani pentru investiții.

Investiţii cu datorii

Cea mai mare datorie este la un drum pe care l-a început în 2008 și pentru care a primit un singur miliard din cele nouă cât prevede proiectul. ”Este o problemă cu care mă confrunt de mai mulți ani. Nu mi-au dat decât un miliard deși proiectul prevede nouă miliarde. Poate se îndură și îmi dau până la sfârșitul anului”, a declarat Ion Șalapa. 

Primarul din Bengești Ciocadia, Victor Geogia spune că anul acesta a fost unul foarte prost din punct de vedere economic. Bani mai are în primărie strict pentru salarii și utilități, nu se pune problema de prime sau alte avantaje financiare. ”Anul acesta nu am primit nici măcar un leu de la guvern pentru investiții iar bani nu am decât să asigur salariile, nimic mai mult. A fost un an foarte prost în privința banilor pe care i-am primit pentru proiecte”, a declarat Victor Geogia.

Primăria Cătunele are bani în cont

Situație aproape la limită și la primăria Cătunele, unde primarul mai are la dispoziție doar două miliarde să încheie anul fără datorii. Din astea două miliarde, primarul trebuie să plătească salarii dar și restanțe la energia electrică. ”E dezastruos, nu mai am bani, două miliarde am atât. Din astea două miliarde trebuie să le dau salariile la oameni și nu mai vorbesc de restanțele pe care le am la curent. Nici cadouri la copii nu dau anul acesta că nu îmi ajung banii”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: