Primarii pleacă în marş cu minerii spre Bucureşti

Zeci de mineri și energeticieni din cadrul CE Oltenia, dar și lideri sindicali din Federația Națională Mine Energie (FNME), vor lua luni, la primele ore, calea Bucureştiului, plecând de la Termoncentrala Rovinari. În calea lor, pe traseu, vor fi însoţiţi şi de o parte din primari pe distanţa care străbate localităţile pe care aceştia le conduc.

Organizatorii acestui marş al disperării, respectiv liderii FNME, spuneau vineri că sunt decişi să ducă la îndeplinire acest protest şi că doar mai-marii de la centru i-ar putea determina să renunţe, sprijinind Complexul Energetic Oltenia, astfel încât să aibă desfacere pentru energia produsă la cele 4 termocentrale. De altfel, scopul acestui protest este acela de a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia CE Oltenia, de care depinde tot judeţul Gorj şi nu numai, complex care în prezent se confruntă cu probleme majore, fiind nevoit să disponibilizeze din personal și să închidă capacități. "De plecat se va pleca, exact ca în adresa transmisă la Poliție, Jandarmerie. Luni dimineaţa, între 7 şi 7.30 vom pleca din fața termocentralei Rovinari. Sunt şi salariaţi care vor veni alături de noi. Eu zic că eu un grup de 40-50 de persoane. Nu e o chestie prin care să impun la cineva să vină. Eu merg, și după mine merge cine doreşte. Singurul motiv pentru care am renunța la acest marş ar fi ca factorii de decizie guvernamentali, în primul rând primul ministru, să stabilească clar rolul Complexului Energetic Oltenia pe piața de energie, pentru că, din păcate, noi suntem discriminați și odată cu discriminarea noastră şi cu ajutorul altora populația României plătește cu vârf şi îndesat această discriminare", a declarat vineri Dumitru Pârvulescu, preşedintele FNME.
Organizatorii acestui marş spun că vor fi sprijiniţi şi de primari în demersul lor. "Primarul de la Fărcăşeşti ne-a spus că ne va însoţi prin comună", a mai spus liderul FNME.

Mitrescu vine la start, dar rămâne acolo
Un alt lider al FNME, Constantin Mitrescu, spune că nu se va încumeta să străbată peste 300 de km pe jos, până la București. De altfel, acesta s-a arătat sceptic că ceilalți colegi ai săi vor ajunge în Capitală. "Voi fi acolo la plecare, voi încerca și eu... Nu m-am angajat că fac un marș. În opinia mea, e aproape imposibil, eu sunt convins că nu vor reuși din cei 30-40 câți vor pleca să ducă la bun sfârșit marșul. Nu că nu ar vrea. Din motive obiective nu vor putea, pentru că nu e posibil uman să mergi câte 40 de km pe zi ca să ajungi în aproape 10 zile. Și vor fi chestii, pentru că eu înțeleg că se vrea. Și eu aș vrea să merg cu 10.000 de oameni la București, pentru ce se întâmplă, dar numai să putem. Și dacă știu că nu pot, nu mă angajez în așa ceva", a explicat Constantin Mitrescu.
Protestatarii vor strânge și semnături pe memorandumul realizat de FNME, pe traseul pe care vor merge, care vor fi depuse la guvern, alături de miile de semnături strânse de la salariaţii CE Oltenia.

Galerie foto


Vizualizări: 6,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: