CE Oltenia explică bugetul pentru plata şefilor

Complexul Energetic Oltenia a explicat joi într-un comunicat de ce în proiectul de buget pe 2016 apar mai mulţi bani pentru plata şefilor decât realizatul anului trecut. Asta după ce Pandurul a scris că la capitolul „cheltuieli aferente contractului de mandat”, este prevăzută suma de 3.164.000 lei pentru 2016, faţă de realizatul anului trecut, de 1.954.000 lei. Compania susţine că anul trecut au fost unele posturi de şefi neocupate, în timp ce bugetul pe acest an ia în calcul o schemă completă.
„În proiectul de buget al CE Oltenia pentru anul 2016, suma prevăzută la capitolul „cheltuieli aferente contractelor de mandat” reprezintă acoperirea integrala a drepturilor ce se cuvin membrilor Directoratului, Consiliului de Supraveghere si Adunarii Generale a Acţionarilor, in condiţiile ocupării tuturor posturilor mentionate in Actul Constitutiv al societăţii pentru componenta acestor stucturi de conducere, pe toata perioada anului. In 2015, atât Directoratul, cat si Consiliul de Supraveghere nu au funcţionat cu numărul complet de membri pe toata perioada anului, iar indemnizaţiile acordate (variabile conform contractelor de mandat) au fost diminuate in corelaţie cu realizarea indicatorilor de performanta, ceea ce conduce la inregistrarea unei diferente intre suma bugetată pentru anul in curs si cea realizata din anul precedent”, arată CE Oltenia într-un comunicat.
Bugetul de Venituri si Cheltuieli al CE Oltenia pentru 2016 se afla in analiza la ministerele de resort, urmand a fi publicat dupa ce va fi aprobat prin hotarare a guvernului, mai arată compania. (A.A.)

Vizualizări: 4,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: