Primarii PSD din Gorj: USL=PD-L= aceeaşi mizerie!

Guvernul Ponta nu a adus lapte şi miere aşa cum se aşteptau social-democraţii din Gorj. Foarte mulţi primarii PSD spun că guvernarea pentru care au luptat în campanie este cu mult sub aşteptările lor. Ba mai mult, au ajuns să dea dreptate celor care scandau, în ianuarie, în Piaţa Universităţii: „USL=PDL=aceeaşi mizerie”. Unul dintre cei mai logevivi primarii PSD consideră că ar trebui desfiinţat Guvernul şi Parlamentul României.

Primarii PSD din Gorj se revoltă împotriva Guvernului Ponta, la aproape un an de la alegerile locale. Edilii locali sunt dezamăgiţi şi spun că niciodată nu vor mai face campanie pentru vreun candidat al acestui partid. „E foarte greu, nu ne aşteptam la aşa ceva. Nu mai cred nimic, mai ales acum după problemele din minerit. Pe oameni nu-i interesează dacă, pe piaţă, Complexul Energetic Oltenia are sau nu cerere, ei vor doar locuri de muncă. Oamenii s-au învăţat cu un trai cât de bunicel, iar acum vor trebui să se întoarcă la un nivel de trai mult mai rău, mai ales tinerii. Pe viitor va fi din ce în ce mai greu. La alegeri, parlamentarii s-au bătut pe viaţă şi pe moarte, iar acum ar trebui să iasă şi să spună ce fac şi ce trebuie făcut ca lucrurile să nu mai meargă din ce în ce mai rău. Eu oricum îmi menţin poziţia şi sunt hotărât ca niciodată să nu mai merg cu nimeni din sat de mână pentru a face campanie, indiferent cine va fi candidat. În viitor nu mă voi mai ocupa decât de alegerile mele”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.

„USL=PDL=aceeaşi mizerie”

Un alt primar PSD consideră guvernarea USL ca fiind aceeaşi mizerie cu cea a PD-L. „Sunt total nemulţumit de guvernarea USL, m-am săturat de ei până peste cap. Eu, unul, nu mai ce căuta la şedinţele PSD sau la vreun Congres al acestui partid. Am ajuns să dau dreptate românilor care strigau, în ianuarie, în Piaţa Universităţii lozinci precum: „USL=PDL=aceeaşi mizerie”, explică primarul Aristide Şerbănescu. Primarul mai spune că nu va mai merge la şedinţele PSD şi nu va mai face propagandă partidului. „Alegerile parlamentare din decembrie au fost pentru mine ultimul proces electoral la care am participat, indiferent că va fi referendum pentru Constituţie sau alegeri europarlamentare. Nu voi mai face niciodată propagandă pentru vreun candidat PSD. De asemenea, nici nu voi mai merge din poartă în poartă să rog oamenii să meargă la vreun referendum pentru demiterea lui Băsescu. Vine Ponta să spună că a mărit pensiile cu 4%. Ce înseamnă această mărire în condiţiile în care majorează preţurile de nu ştiu câte ori? N-au învăţat nimic din ceea ce a fost în decembrie 1989” s-a revoltat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.

„Guvernul şi Parlamentul ar trebui desfiinţate”

Asta este părerea unuia dintre cei mai logevivi primari PSD din Gorj. Primarul comunei Bengeşti-Ciocadia, Victor Geogia, consideră că este inadmisibil ca aproximativ 600 de parlamentari să joace după cum dictează Uniunea Europeană. „Cea mai bună guvernare a fost pe timpul lui Tăriceanu. Atunci dădeam prime la oameni de Crăciun, de Paşti, de 8 Martie, iar acum abia putem să le plătim salariile. Trebuie luate măsuri pentru redresarea economiei. În momentul de faţă, Parlamentul European dictează şi ne conduce Banca Mondială pentru că suntem proşti şi săraci. Au drept de veto Olanda şi Belgia, ţări cu câte 4 milioane de locuitori. De 22 de ani mergem din rău în mai rău, însă trimitem în Parlament 600 de oameni, dar nu sunt oameni care să vrea binele ţării, se zbat doar pentru ei. În condiţiile în care aceşti 600 de parlamentari joacă cum cântă Uniunea Europeană, ar trebui desfiinţat Guvernul şi Parlamentul României”, a declarat Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti-Ciocadia, membru PSD din anul 1992. Aceasta mai spune că ar fi dispus ca „un an de zile să muncim sâmbăta şi duminica fără să fim plătiţi, dar apoi să ni se garanteze că o vom duce mai bine“.

Aşteaptă minuni

Deşi o parte dintre primarii PSD încă mai au încredere în Victor Ponta, cei mai mulţi aşteaptă minuni dumnezeieşti pentru ca ţara să iese din impas. „Din punctul meu de vedere, premierul a încercat să facă ceva, am ajuns să fim credibili, a reuşit să coabiteze cu preşedintele Băsescu şi avem linişte. Este adevărat că, în momentul de faţă, este o presiune dar poate o da Domnul ca lucrurile să se îndrepte. Este o povară mai ales pe spinarea administraţiilor locale. Noi aveam un portofoliu stufos de proiecte, dar pentru că sunt obligaţi să plătim arieratele am renunţat la unele dintre ele”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Unii dintre edilii locali sunt conştienţi că rezultatele bune nu vor apărea de curând. „Am încredere în Victor Ponta şi am fost conştient că în primul an de guvernare nu ne putem aştepta la rezultate fantastice. La starea în care ne aflam nu am avut aşteptări prea mari. Eu văd cu ochi buni şi regionalizarea. Am fost în Italia şi am văzut cum sunt privite comunităţile mari. Chiar dacă sunt controverse, am intrat într-o familie europeană şi trebuie să respectăm anumite reguli”, spune Constantin Pârjol, primarul comunei Văgiuleşti.    

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: