Primarii PSD nu agreează mofturile PP-DD

PSD şi PP-DD intenţionează să schimbe majorităţile în mai multe consilii locale, iar de asta s-ar ocupa cei doi vicepreşedinţi de Consiliu Judeţean, Ciprian Florescu şi Robert Filip. Liderii celor două partide au stabilit şi primele localităţi unde vor fi puşi viceprimari PP-DD. Este vorba despre: Dănciuleşti, Jupâneşti, Licurici şi Stoina. Asta după ce reprezentanţii partidului lui Dan Diaconescu au acceptat să facă o nouă majoritate în Consiliul Judeţean. În urma trocului, în multe localităţi ar trebui schimbaţi viceprimarii PSD, dar edilii locali nu sunt de acord cu mofturile PP-DD.

Robert Filip, prim-vicepreşedintele PP-DD Gorj, va merge în teritoriu împreună cu Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD, pentru a schimba majorităţile în mai multe consilii locale. Se va pune problema ca funcţiile de viceprimari din anumite localităţi să revină PP-DD, indiferent dacă acestea sunt ocupate de PDL, PNL sau chiar de oamenii PSD. „Începând de săptămâna viitoare voi merge în teritoriu împreună cu Ciprian Florescu pentru a purta discuţii în vederea unor posibile majorităţi. Vom încerca să punem viceprimari PP-DD în mai multe comune. În prima fază vizăm comunele Licurici, Dănciuleşti, Jupâneşti şi Stoina”, a declarat Robert Filip, prim-vicepreşedintele PP-DD Gorj.  Reprezentanţii Partidului Poporului Dan Diaconescu la Gorj au deja găsiţi şi oamenii potriviţi pentru a ocupa funcţiile de viceprimari din localităţile menţionate, astfel: postul de viceprimar de la Licurici ar reveni consilierului local PP-DD Adrian Ciobanu; postul de viceprimar de la Dănciuleşti i s-ar cuveni lui Ion Vârtejaru: pentru Jupâneşti este vizat Cristi Sârbu, iar pentru Stoina este agreat Constantin Vlăduţu.

Primar PSD: Cum vin, aşa vor pleca

Primarii nu vor accepta viceprimari de la PP-DD, nici chiar acolo unde acest post este vacant. Primar de aproape 20 de ani, Petre Guşiţă de la Jupâneşti nu a avut niciodată viceprimar şi cu atât mai mult nu va accepta acum unul de la PP-DD. Edilul local spune că liderii PSD şi PP-DD vor pleca aşa cum vor veni. „Probabil vin să mă vadă, îi voi vedea şi eu pe ei, le voi da „bună ziua” la venire şi „la revedere” la plecare. Cum vor veni, aşa vor pleca. Situaţia va rămâne aşa cum este în momentul de faţă. Sunt primar de 20 de ani şi n-am avut niciodată viceprimar. În Consiliul Local am majoritatea şi nu îmi trebuie schimbări. Din 11 consilieri locali, 7 sunt de la PSD şi 4 de la PP-DD. Nu au decât să-şi facă jocurile la Consiliul Judeţean, nu la comune. Pe ei nu-i interesează bunăstarea oamenilor, pe noi ne interesează pentru că oamenii ne-au dat votul”, a declarat Petre Guşiţă.

Nici primăriţa de la Stoina nu este dispusă să cedeze pretenţiilor PP-DD. „Avem majoritate în Consiliul Local. Viceprimarul este de la PSD şi nu-l vom schimba pentru că aşa vor cei de la PP-DD. Nu este normal să schimbăm viceprimarul acum, la jumătate de mandat. Suntem o echipă şi vom merge în continuare cu aceeaşi echipă”, a declarat Ioana Buşe primăriţa de la Stoina.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: