Primarii rămași fără bani, nemulțumiți

Primarii gorjeni care nu au mai văzut niciun ban de la Guvernul Ponta sunt nemulțumiți și acuză că repartiția banilor a fost politică. Aceștia spun că o parte din banii luați înapoi de  Guvernul Ponta s-au întors în Gorj, însă la primarii care au trecut în barca USL. Astfel, din cei 19 primari care au primit bani de la Guvernul condus Mihai Răzvan Ungureanu, doar cinci și-au mai văzut banii, restul 14 rămânând cu buza umflată.

Primarii din cele 14 localități care au primit în luna aprilie bani de la Guvernul Ungureanu sunt nemulțumiți pentru că Guvernul Ponta le-a solicitat restituirea fondurilor, iar când a fost de dat înapoi, sumele au fost acordate preferențial, doar primarilor care au trecut în barca USL. Localitățile care au primit bani înapoi sunt Rovinari, Negomir, Telești, Dragotești și Glogova. Astfel, în Gorj s-au întors doar 1.108 lei. ”Se știa de acest lucru pentru că noi suntem învățați. Și la nivelul județului Gorj pentru că domnul Călinoiu face același lucru. Județul acesta, fiind un județ un județ roșu înseamnă că așa se va întâmpla peste tot în România. Nu mă așteptam la o astfel de decizie. Credeam că sunt corecți și ei mai ales la început că după aceea știm noi ce va urma”, susține Ion Bârcă, primarul din Turburea. Nici primarul din Dănești, căruia îi revenise inițial suma de 380 mii lei, nu a mai primit nimic. ”Da, e adevărat. Ni s-au luat banii. Sumele care erau deja repartizate pentru anumite lucrări executate și nu aveam bani pentru finanțare ni s-au luat, dar nu cred că a fost corect pentru că erau pentru lucrări. Faptul că s-au dat la cinci comune, la foștii primari ai PDL-ului este treaba guvernului”, menționează Emilian Rusu.

BANI

La Dănești banii de la Guvernul Ungureanu se află încă în conturi, și asta deoarece consilierii nu au fost de acord să îi returneze şi au dat în judecată. ”Cât privește banii care s-au luat înapoi noi nu i-am dat până acum, noi îi avem în cont. Consilierii nu au fost de acord să restituim aceste sume de bani și o să le lăsăm acolo până când ori Curtea de Conturi, ori Trezoreria vor veni să îi ia. Adică vor transmite să îi ia fără acordul nostru”, spune Emilian Rusu.

PRIMĂRII

Cele 14 primării care nu au mai primit niciun ban sunt Urdari, Turburea, Tismana, Țicleni, Săulești, Smarinești, Roșia de Amaradia, Licurici, Dănești, Cătunele, Bâlteni, Bărbătești, Bălănești, Arcani.

RĂSPLATĂ

Deputatul Vasile Popeangă declarat ieri că banii nu s-au întors la aceste primării în semn de răsplată, ci în urma unor analize serioase. Popeangă spune că aceşti primari aveau lucrări neplătite şi mari probleme cu acordarea salariilor.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: