Primarii, supăraţi că pierd timpul pe la şedinţele din Prefectură

Prefectura Gorj a organizat ieri o întâlnire cu reprezentanţii administraţiilor locale din judeţ pentru a afla direct de la aceştia care sunt problemele în privinţa proiectelor întocmite pentru a fi finanţate. Mulţi dintre primari au lipsit, iar cei care au venit i-au cam luat la rost pe mai marii de la Târgu Jiu, cărora le-au spus-o franc, în faţă, că, dacă nu le sunt alocate fonduri ,sunt chemaţi degeaba la astfel de întâlniri.

Şefii de la Prefectură nu au fost prefectul Liviu Andrei sau subprefectul Marcel Romanescu, ci reprezentanţi din eşaloanele inferioare ale instituţiei, care aveau ca sarcină de serviciu o întâlnire cu primarii pentru a afla de la aceştia ce programe au în derulare sau întocmite şi care aşteaptă să fie finanţate. Mai bine de jumătate dintre edili au lipsit de la şedinţă, iar cei care au venit, chiar şi din cele mai îndepărtate localităţi ale judeţului, s-au plâns aproape la unison că sunt chemaţi degeaba la Târgu Jiu, atâta timp cât nu li se alocă fondurile necesare. Tonul „revoltei” l-a dat primarul din Băleşti, Aristică Paicu, supărat foc pe faptul că nicio primărie din Gorj nu a primit finanţare pe măsura 322, la nivel de Oltenia existând doar câteva astfel de proiecte avizate favorabil de guvernanţii actuali. „Noi suntem motoarele ce putem ridica economia judeţului, dacă ne sunt alocate fondurile pentru proiectele pe care le întocmim. Dacă eram Consiliul Judeţean îmi puneam cort la uşa domnului Boc pentru a obţine finanţare, pentru că nu se poate ca din peste 30 de proiecte depuse pe măsura 322 să nu se aprobe măcar unul. Suntem considerat în continuare judeţ roşu şi din această cauză nu se alocă bani. Dacă se vor băga bani în proiectele noastre se va mişca economia, altfel vom ajunge să fim în primării doar pentru a semna acte, Nu văd rostul unei asemenea şedinţe, dacă doar venim să ne plângem. Am ajuns să stăm în primării cu mâna la falcă şi să ne uităm dacă ne mai vine câte unul să-i semnăm câte un act, în rest, nimic”, a menţionat edilul din Băleşti.

Edilul din Muşeteşti, Ion Ciobea, este şi mai supărat pe şefii de la Târgu Jiu, motivul reprezentându-l faptul că lui i-au fost alocate în anii trecuţi o parte din fondurile necesare derulării unei investiţii, însă banii s-au terminat şi finanţarea nu a mai fost asigurată până la final. El a spus ieri că, din lipsa banilor, stă în faţa primăriei cu instalaţia de la staţia de canalizare şi nu ştie când va putea termina proiectul.

Supărări portocalii

Printre edilii nemulţumiţi veniţi ieri la Târgu Jiu a fost şi Liviu Cotojman, membru PDL, lucru care nu l-a împiedicat să îşi spună însă păsurile pe faţă, mai ales că şedinţa nu era condusă de prefectul Liviu Andrei, când, poate lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Primarul portocaliu spune că singurul lucru cu care s-a ales după şedinţa de ieri a fost benzina pe care a consumat-o degeaba până la Târgu Jiu. „Acum avem cotă clară stabilită şi nu înţeleg pentru ce am fost chemaţi aici. Pierdem timpul, consumăm benzina şi nici nu rezolvăm ceva. Pe mine mă uimeşte faptul că nici un parlamentar de Gorj nu s-a implicat în a trece proiectele propuse spre aprobare pe măsura 322. Vinovaţi că nu s-au aprobat sunt, bineînţeles, tot primarii. Nu mai scot în evidenţă faptul că sunt de la un partid…Facem studii de fezabilitate pentru proiecte care nu ni se aprobă şi uite aşa am aruncat un miliard şi jumătate din banii primăriei pe apa sâmbetei”, s-a plâns edilul din Roşia de Amaradia.

Declaraţii asemănătoare au fost făcute de alţi aproape 20 de edili participanţi la şedinţe, o parte dintre ei precizând şi că nu au probleme în derularea proiectelor ce le-au fost aprobate în anii trecuţi. Mulţi au menţionat că au întocmit proiecte încă de anul trecut şi le-au depus la Bucureşti, dar până acum nu a primit nici un fel de răspuns, neştiind când vor fi acestea aprobate sau respinse.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: