Primarii USL, ameninţaţi cu excluderea după alegeri

Activitatea mai multor primari USL va fi analizată de şefii de partid, iar unii dintre ei riscă excluderea. Aşa susţin Florin Cârciumaru şi Dian Popescu, nemulţumiţi de rezultatul de 55% obţinut în Gorj. Foarte puţin în raport cu aşteptările, ţinta lor la începutul campaniei fiind 80%. Prezenţa lui Dan Diaconescu în Gorj le-a stricat socotelile, PP-DD obţinând aici dublu faţă de media pe ţară.

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a declarat că va fi analizată activitatea unor primari care nu s-au implicat pentru USL în campania electorală. „Se poate ajunge la excludere”, a spus Cârciumaru, făcând referire în primul rând la Marian Rotaru, primarul din Leleşti care inclusiv în ziua votului a fost alături de Dan Diaconescu. „Aştept cu interes excluderea”, este mesajul lui Rotaru. Un alt primar ameninţat este cel din Jupâneşti, Petre Guşiţă. „Printr-un gest inexplicabil, acesta a rupt toate afişele candidatului USL la Senat, domnul Greblă”, susţine Cârciumaru. Şi Dian Popescu a vorbit despre rezultatele sub aşteptări din Muşeteşti şi Ciuperceni. „Sunt mai multe localităţi în care implicarea nu a fost totală, iar candidatul nostru la deputaţi pe Colegiul 1, domnul Iana, a pierdut”, a spus Dian Popescu.

Primarul Ţuilă: “Şi mâine l-aş susţine tot pe Cupă”

Florinel Ţuilă, primarul PC al comunei Cătunele, nu se teme că va pierde sprijinul politic din cauză că a făcut campanie pentru Ion Cupă, candidatul PDL. Ba mai mult, edilul local spune că dacă s-ar organiza din nou alegeri tot pe Cupă l-ar susţine. “Eu cred că voi rămâne în USL. Nu au de ce să mă excludă. Trebuie să mă intrăm în linie dreaptă ce-a fost a fost. Eu am ţinut cu domnul Cupă pentru că e născut în comuna Cătunele, e cetăţean al comunei Cătunele şi nu puteam să fac altfel. Aş face la fel şi mâine chiar dacă mi-ar spune cineva că Ion Cupă va pierde alegerile”, a declarat Florinel Ţuilă.

Primarul de la Cătunele a făcut campanie pentru Ion Cupă (ARD) la Camera Deputaţilor şi pentru Dian Popescu (USL) la Senat. Încă dinainte de alegeri, Ţuilă şi-a asumat toate riscurile chiar şi excluderea din alianţă. “Indiferent de risc îl voi susţine pe domnul Cupă pentru Camera Deputaţilor şi pe domnul Dian Popescu pentru Senat. Chiar dacă mă vor exclude din USL tot îl voi susţine pe Dian Popescu. Pe mine oamenii mă reprezintă, nu maşinăriile politice. Domnul Cupă este din Cătunele şi îl cunosc ce fel de om este, iar domnul Dian Popescu m-a convins că ne poate ajuta mai mult decât alţii”, declara Florinel Ţuilă, la începutul campaniei electorale. După ce ambii favoriţi ai primarului de la Cătunele şi-au câştigat mandatele de parlamentar, rămâne de văzut care vor fi avantajele comunei.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: