Mai puține clase la școlile din Gorj

Este forfotă în școli, pentru că din nou se va reduce numărul de clase, ca urmare a scăderii numărului de elevi. Deocamdată nu se știe la ce unități școlare vor dispărea clase și nici dacă se vor închide școli, dar vom avea un răspuns în câteva zile.

"Conform calendarului metodologiei de fundamentare a proiectului planului de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021, aprobat prin OMEC 5598/2020, până la data de 22.01.2021, ISJ Gorj va analiza și transmite Ministerului Educatiei proiectul planului de scolarizare pentru anul scolar viitor. Din cauza scăderii cu aproximativ 1000 a numărului de elevi, încă analizăm în această perioadă situația reducerii numărului de clase", a transmis Dana Constantinescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Supărare mare ar fi la școlile căutate de elevi, care ar putea fi nevoite să își reducă numărul de clase, pentru a fi salvate alte școli. Potrivit unor surse, la Colegiul Național "Ecaterina Teodoroiu" ar putea fi reduse două clase, deși este o unitate școlară de elită și căutată de elevi.

Vizualizări: 5,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: