Relație tensionată și colaborare zero între primar și viceprimar

Tensiune și colaborare zero între primarul și viceprimarul comunei gorjene Vladimir. S-a ajuns în această situație din cauză că primarul nu a reușit să facă majoritate în Consiliul Local, iar aleșii au votat un viceprimar care nu este pe placul primarului. Cei doi din fruntea localității nici măcar nu comunică.

Scandalurile la Vladimir au început imediat după alegerile din septembrie. Ion Ianăși, primarul în funcție, a reușit să câștige cu greu un nou mandat, la o diferență de numai 23 de voturi.

Viceprimarul, Marius Vijulan, care în trecut a fost primar în Vladimir, susține că Ianăși a câștigat alegerile cu oameni din alte localități, că altfel pierdea primăria. ”Sincer, nu îmi explic cum a reușit să câștige cu numai 23 de voturi mai mult decât mine. L-au ajutat foarte mult cele 200 de vize de flotant pe care le-a făcut unor cetățeni care nu au nicio legătură cu localitatea Vladimir, dar totuși au votat acolo. El a scos 3 consilieri și eu patru, care m-au votat pentru funcția de viceprimar. Nu comunicăm decât prin intermediul secretarului și prin dispoziții scrise, relația este tensionată, iar colaborarea zero. Nu i-am cerut decât să colaborăm, să facem proiecte pentru comunitate și atât. Mi-a dat acum ca sarcină să decolmatez un șanț din satul Andreești pe care l-am făcut ajutat de primarul din Săulești”, a povestit Marius Vijulan, viceprimarul din Vladimir.

Viceprimarul vrea să ceară acum sprijinul prefectului pentru a clarifica situația, mai ales că și funcționarii din primărie au parte de același tratament. ”Sincer, mi se pare un abuz din partea domnului primar. Relația cu mine poate o înțeleg, dar terorizează și angajații din primărie. Țipă, urlă, secretarul primăriei este pur și simplu traumatizat. Nu poți lucra în tensiune și fără comunicare și colaborare. O să merg la prefect ca să îi prezint situația din primăria Vladimir, modul de lucru și de relaționare și să dispună măsuri, pentru a termina cu nebunia asta”, a mai spus Marius Vijulan.

Actualul viceprimar, Marius Vijulan, a mai ocupat această funcție în perioada 2008-2012, apoi a câștigat un mandat de primar până în 2016, când a fost ales în fruntea comunei Ion Ianăși.

Vizualizări: 3,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: