ISJ Gorj: Nu a fost o politizare a directorilor

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj se scuză în scandalul directorilor. Susțin că „nu a fost o politizare a directorilor” și că va fi organizat concurs pentru fiecare post, dar nu se știe exact când. Concursul va fi organizat de Ministerul Educației. Până atunci, cei desemnați de puțină vreme directori vor rămâne în funcție chiar dacă unii dintre ei au mai încercat și în trecut să ocupe un post de conducere obținând un punctaj mult prea mic la examen.

După schimbarea directorilor, multe voci au afirmat că principalul criteriu după care s-au făcut modificările a fost cel politic. Dascăli afiliați în special taberei liberale ori a USR s-au regăsit în număr mare în rândul directorilor selectați.

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a negat că politicul ar fi avut vreo legătură cu numirile șefilor din unitățile de învățământ: “Nu a fost un criteriu politic. Dacă ar fi să luăm lista directorilor de școli, vă pot nominaliza foarte mulți care se regăsesc tot ca directori. Și alte cadre didactice din școli și-au exprimat dorința de a trimite CV-ul pentru selecție, cadre care nu au dorit acest lucru acum patru ani când a fost concursul. Un cadru didactic poate să opteze pentru câte școli vrea, atât pentru funcția de director ori pentru director adjunct. Nu a fost o politizare a directorilor. Concursul se organizează doar de Ministerul Educației”.

Cât despre selecție, în primă fază, s-a făcut de șefa Inspectoratului Școlar Județean, care a mers mai departe cu propunerile în Consiliul de Administrație al instituției. „Dumnealor sunt cunoscuți la nivelul ISJ datorită activității. Nu sunt niște persoane necunoscute. Sunt profesori care s-au implicat în multe activități, au rezultate cu elevii la olimpiade, ieșiseră cumva din anonimat și și-au exprimat dorința de a candida și inspectorul general a selectat dintre dumnealor, a propus Consiliului de Administrație și aceștia au votat sau n-au votat. A fost o comisie condusă de doamna inspector general, după care s-a votat lista finală”, a mai spus Constantinescu, la Impact TV.

Sindicaliștii din învățământ au arătat cu degetul procedura și susțin că mulți directori au fost înlocuiți cu alți profesori care, acum patru ani, au picat examenul pentru postul de director. 

Lista directorilor o puteți vedea aici.

Vizualizări: 1,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: