Primăriile n-au bani pentru salariile funcţionarilor

Tot mai multe primării din Gorj nu îşi mai permit să asigure salariile angajaţilor. Funcţionarii primăriei Alimpeşti, spre exemplu, abia şi-au luat salariile zilele acestea pe luna iulie. Luna aceasta ar trebuit să primească salariile pentru luna august însă deocamdată nu se poate vorbi despre aşa ceva.

În aşteptarea banilor rezultaţi în urma rectificării bugetare, primăriile se confruntă cu o criză acută de bani. Nu puţine sunt unităţile care în această perioadă cu greu asigură salariile angajaţilor. Angajaţii primăriei Alimpeşti şi-au luat salariile pe luna iulie, în contextul în care luna aceasta trebuia să le primească pe cele de pe luna august. „Zilele acestea le-am dat angajaţilor salariile pe luna iulie. Am reuşit să strâng aceşti bani din încasări proprii. Nu mai prea sunt bani şi până îi adunăm, mai aşteptăm. Să vedem cu banii pe august. O să le luăm până la urmă, dar trebuie să mai încasăm să ne mai dea şi de la Consiliul Judeţean cotele de echilibrare. Până la sfârşitul anului recuperăm noi cumva. În primărie lucrează 16 persoane. Noi nu suntem aşa mulţi, cu îngrijitor, cu pompier şi tot ce ţine de administraţie”, a spus Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti.   

Primăria Borăscu se află în aceeaşi situaţie. Primarul Constantin Ţucu spunea în urmă cu puţin timp că cel mai probabil nu va reuşi să le dea angajaţilor salariile luna aceasta, iar îngrijitorii persoanelor cu handicap nu au mai primit niciun leu de mai bine de două luni.

Aşteaptă rectificarea

Şi autorităţile locale din Săuleşti se confruntă cu aceeaşi situaţie. Întârzierea rectificării bugetare a condus la restanţe la plata facturilor şi nici bani nu mai sunt pentru plata salariilor funcţionarilor. „Noi suntem una din primăriile sărace. Nu încasăm mai mult de două miliarde de lei pe an. În acest moment nu avem bani pentru salariile din octombrie. Angajaţii au rate la bănci, datorii şi mă tot întreabă de rectificare, dacă am auzit ceva, iar eu nu ştiu ce să le spun. De obicei în anii trecuţi primeam bani la rectificare, sper să primim şi anul acesta”, spunea în urmă cu câteva zile primarul comunei Săuleşti, Constantin Drăghici.

O întârziere la plata salariilor funcţionarilor din cadrul primăriei se înregistrează şi la Dănciuleşti. Funcţionarii trebuiau să-şi primească salariile pentru luna august pe data de 10 septembrie, însă acest lucru nu a fost posibil pentru că nu sunt bani în cont. Aici primarul Ion Andronescu se gândeşte chiar la o rectificare a bugetului local pentru a putea da lefurile angajaţilor până la sfârşitul lunii.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: