Primăriile plâng după banii de la CE Oltenia

Bugetele localităților din zona minieră sunt din ce în ce mai afectate. Totul este legat de problemele financiare cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia. De exemplu, o localitate din Gorj are de încasat sute de mii de lei de la compania energetică, fiind vorba despre restanțele de pe primul trimestru.

Lipsurile financiare din cadrul CE Oltenia sunt resimțite și de localitatea Fărcășești. Primarul Constantin Drăgoescu spune că care de recuperat de la companie aproximativ 800.000 de lei, iar dacă o să mai câștige încă un mandat se va axa pe atragerea de fonduri europene.

”Noi depindem de Complexul Energetic Oltenia. Dacă nici lor nu le merge bine, nici noi nu putem să încasăm bani. Sunt restanțe numai pe primul trimestru în valoare de circa 8 miliarde de lei vechi. Economisim din ce avem. Am mai întârziat și cu salariile. Este foarte greu. Ce să facem, asta este”, a declarat primarul din Fărcășești, Constantin Drăgoescu, la radio Infinit.

Faptul că minerii au fost în șomaj tehnic a făcut ca primăriile să primească mai puțin din cota parte din impozitul pe salariu. În Gorj sunt zeci de localități care primesc bani de la CEO.

Vizualizări: 1,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: