Încă un sindicat reprezentativ în Gorj

Vești bune pentru salariații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj. După aproape trei ani de la constituire, sindicatul din cadrul instituției publice a devenit reprezentativ la nivel de unitate.

Cererea a fost depusă la Judecătoria Pitești, de către Sindicatul Național al Salariaților din Instituțiile Ministerului Muncii. Pe 15 iunie, instanța a constatat îndeplinite condițiile de reprezentativitate a sindicatului la nivelul AJPIS Gorj.

„În cauză, instanța reține că a fost probată îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. (...), respectiv petentul are statut legal de sindicat, independență organizatorică și patrimonială conform statutului, iar numărul membrilor sindicatului reprezintă mai mult de jumătate plus unu din numărul angajaților unității”, a decis Judecătoria Pitești.

După rămânerea definitivă a sentinței, hotărârea se va comunica Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Trebuie menționat că din cei 28 de angajați ai AJPIS Gorj, 19 sunt membri de sindicat. Sindicatul va putea negocia contractul colectiv de muncă la nivelul AJPIS Gorj, instituția care se ocupă cu plata ajutoarelor și a indemnizațiilor în domeniul asistenței sociale.

Vizualizări: 1,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: